Haberler

Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Muğla, Aydın, Denizli, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Muğla, Aydın, Denizli, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı suçunu önlemeye yönelik çalışma yürüttüğü kaydedildi.

Tarihi ve kültürel zenginlikleri fırsat bilenlerin Muğla ve çevre illerde kaçak kazı çalışmalarında bulunacakları yönünde ihbar alınması üzerine, suç organizasyonlarına yönelik çalışma başlatıldığı belirtilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Yaklaşık 9 ay sürdürülen takipler sonucu, suç organizasyonunun Milas ilçesi ile İzmir Bergama, Denizli Sarayköy, Aydın Çine ilçelerinde bulunan sit alanlarında kaçak kazı çalışması gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Yapılan tespitler doğrultusunda ilgili birimlerle kurulan koordine neticesi kaçak kazı çalışmalarına müdahale edilerek kazı çalışmalarında kullanılan çok sayıda malzeme ve cihaz ele geçirilmiştir. Suç organizasyonunun çökertilmesine yönelik Muğla, Aydın, Denizli, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 şüpheli yakalanmıştır."

Zanlıların ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

Denizli İzmir Aydın Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title