Haberler

Tarihi Çarşılar Federasyonu Birinci Olağan Genel Kurulu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarihi Çarşılar Federasyonu Onursal Başkanlığına seçildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarihi Çarşılar Federasyonu Onursal Başkanlığına seçildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, aralarında İstanbul, Bursa ve İzmir'in de bulunduğu 7 ilde faaliyet gösteren çarşıların bir araya gelmesiyle kurulan Tarihi Çarşılar Federasyonu, Birinci Olağan Genel Kurulunu İstanbul'da yaptı.

Kurucu Başkanlığını Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇHB) Başkanı Muhsin Özyıldırım'ın üstlendiği Federasyonun Genel Kuruluna Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Altepe, verilen bir önerge üzerine oy birliğiyle Federasyonun Onursal Başkanlığına seçildi. Çarşıların bulundukları şehirlerin kalbi konumunda olduğunu belirten Altepe, çarşı ne kadar düzenli ve hareketli olursa, şehirlerin de o kadar canlı olacağını, şehrin vitrini olan çarşılarda düzenin sağlanması için de örgütlenmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

"AVM'de nasıl bir disiplin varsa, sistem varsa bu çarşılarda da olmalı"

Ecdat emaneti olan tarihi çarşıların gelecek nesle en güzel şekilde miras bırakmanın en önemli görevlerinden biri olduğunu ifade eden Altepe, şöyle devam etti:

"Çarşılar şehirlerin merkezi. Siyaset de burada konuşuluyor, ticaret canlılık da burada. Burada atılacak adımlar, tertip, düzen hareket tarzı, şehirleri de ülkeyi de etkileyecek. Onun için önemli. Bu değerleri gelecek kuşaklara miras olarak bırakmak bizim görevimiz. Büyük avantajımız var çünkü çarşı her zaman cazibe merkezi. Alışveriş merkezlerinin yaptığının çok azını biz yapsak çarşının rakibi olmaz. AVM'de nasıl bir disiplin varsa, sistem varsa bu çarşılarda da olmalı."

Bursa'da göreve geldiklerinde 12 çarşı derneği olduğuna şimdi bu sayının 42'ye çıktığına işaret eden Altepe, şunları kaydetti:

"Her çarşı kendi kuralını koysun, önce esnaf kendi kuralını koysun kendi çarşısına, mesleğine sahip çıksın, düzen sağlansın. Altyapımız var, ecdat o kadar güzel sistem kurmuş ki kısmen onları takip etsek güzel mesafe alırız. Çarşının rakibi yine çarşı. Biz işimizi iyi yapalım, onlar istedikleri yere açabiliyorlarsa AVM açsınlar. Tarihi çarşılar medeniyeti köklü şehirlerde var. Küçük adımlarla büyük mesafe alınacağına inanıyoruz."

Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım da her ne kadar farklı kentlerde olsalar da tarihi çarşıların ortak sorunları olduğunu vurgulayarak, bu sorunların çözümünde ortak aklı kullanmak için böyle bir birliktelik sağladıklarını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Altepe İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title