Haberler

Tarihi Çarşı Esnafı Zamlı Faturalardan Dertli

Edirne'de, tarihi çarşı esnafı, zamlı gelen doğalgaz ve elektrik faturaları nedeniyle zor günler geçiriyor. Özellikle küçük esnafın zor durumda kaldığını belirten, tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, yetkililerin taksitlendirme gibi ödeme kolaylıkları sağlamaları gerektiğini belirterek, "Böyle giderse 5 yıl sonra küçük esnaf diye bir şey kalmayacak" dedi.

Edirne'de özellikle son yıllarda güçlükle ayakta durmaya çalışan tarihi çarşı esnafını, yeni yılla birlikte faturalara gelen zamlar kara kara düşündürüyor. Türkiye'de şu an için en zor geçinen kesimin esnaf olduğunu belirten tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, özellikle küçük esnafın haklarını savunacak bir kurumun olmadığını kaydetti.

"DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURALARINA ÖDEME KOLAYLIKLARI SUNULMALI"

Bağ-kur primi, elektrik ve doğalgaz faturalarındaki artışların küçük esnafın belinin iyice büktüğüne değinen Sanış, "En düşük Bağ-kur primi 568 TL oldu. Bunu her ay ödemek çok zor. Daha önceden en düşük 440 TL'dir, artış çok oldu. Bununla beraber elektrik faturalarına aşırı derecede zam geldi. Normalde elektrik faturalarını her ayın 29-30'unda ödeniyordu, bu yıl ne hikmetse yeni yıla atladılar. Dolayısıyla Aralık faturalarını zamlı tarifeden ödemek zorunda kaldık. Ayrıca elektrik faturasının son ödeme tarihini bir gün geçirdiğiniz zaman hemen kesme kağıdı getiriyorlar. Bu da bizleri çok zor durumda bırakıyor. Bu doğalgazda da elektrikte de böyle. Kış zaten zor geçiyor ve dolayısıyla biz bunlarda bir esnetilme payının olmasını istiyoruz" dedi.

"FATURALAR TAKSİTLENDİRİLSİN"

İGDAŞ tarafından İstanbul'da doğalgaz faturaları için 3 taksit imkanı getirildiği örneğini veren Sanış, şunları kaydetti:

"Geçenlerde bir uygulama yapıldı İstanbul'da. Doğalgazı 3 taksitle ödeyebiliyorsunuz. Fakat bu uygulama ne hikmetse Trakya'da yok. Kışın zaten en düşük gelen doğalgaz faturası 400-500 TL. Bunları insanlar ödemekte zorlanıyorlar. Her zaman söylüyoruz kış şartları zaten ağır, dolayısıyla bunlara bir ödeme kolaylığı bir opsiyon tanınması lazım" ifadelerini kullandı.

"KÜÇÜK ESNAFA SAHİP ÇIKILMALI"

Sanış, küçük esnafın bitme noktasında olduğuna işaret ederek; "Küçük esnaf zaten bitme noktasında, işler çok zor geçiyor böyle giderse 5 yıl sonra küçük esnaf diye bir şey kalmayacak. Tamam kapatıp gidelim ama biz ne iş yapacağız sonrasında? Bir de bu var. Küçük esnaf bitiyor, ne yapacağız? Bu konuda yetkililerin lütfen esnafın üzerine biraz daha eğilmesini istiyoruz. Böyle giderse ileride gittikçe kahvelerde çok daha fazla işsiz insan göreceğiz. Bu konuda bir an önce önlem alınmalı" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title