Haberler

Tarihi Camilerde Ramazan Hareketliliği

Başta İstanbul olmak üzere farklı illerden Edirne'ye gelen vatandaşlar Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi ile Eski ve Üç Şerefeli camileri ziyaret ediyor.

Başta İstanbul olmak üzere farklı illerden Edirne'ye gelen vatandaşlar Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi ile Eski ve Üç Şerefeli camileri ziyaret ediyor.

Kente gelen vatandaşlar, iftar vaktine kadar tarihi camileri ziyaret edip namaz kılıyor. Balkan ülkelerinden ziyarete gelenler ise teravih namazını Edirne'deki tarihi camilerde kıldıktan sonra kentten ayrılıyor.

Adana'dan kente gelen Haluk Özaltın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllık tatilinin bir kısmını tarih ve kültür gezileri yaparak geçirdiğini söyledi.

Eşiyle geldiğini belirten Özaltın, "Edirne'deki tarihi camiler mükemmel bir mimariye sahip. Yıllardır düşündüğümüz bu gezimizi Ramazan ayında gerçekleştirmek istedik. Anadolu'nun birçok noktasındaki tarihi camileri ziyaret edip, namaz kıldık. Edirne'deki ecdat yadigarlarını da bu güzel ayda gezmek nasip oldu." diye konuştu.

Yakup Çelik ise İstanbul'dan tarihi camileri görmek için geldiğini ifade etti.

Mimar Sinan'ın ustalık eserine hayran kaldığını anlatan Çelik, "Tek kelimeyle muhteşem. Dış yapısını uzun şekilde inceledik, şu an iç kısmı inceliyoruz. Bu muhteşem yapının nasıl yapıldığını çözmeye çalışıyoruz. Belgesellerde izlemiştik daha önce, araştırmıştık ama canlı canlı görmek gibisi yok. Tüm vatandaşların bu yapıları görmesi gerekli. Bu bizim için Ramazan ayına özel bir ziyaret oldu. İstanbul'da da Sultanahmet Camisi'ni gezdik. Tabi Selimiye de Mimar Sinan'ın en güzel eserlerinden birisi, aynı zamanda ustalık eseri." dedi.

Fadime Kabak da Ramazan ayı gezisi kapsamında tur şirketiyle Tekirdağ'dan geldiğini söyledi. Tarihi camilerde dua etmekten haz aldığını vurgulayan Kabak, "Tarihi camileri ziyaret etmek mutluluk verici. Buraya gelen ayrılmak istemiyor. Atalarımız çok güzel eserler bırakmış bizlere. O eserlerin yanından bir dakika bile ayrılmak istemiyor insan. Bu Ramazan ayının tüm dünyaya sevgi ve kardeşlik getirmesini istiyoruz ve onun için dua ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title