Haberler

Tarihi Beykoz Çayırı'nda Çifte Şölen

Güncelleme:

Beykoz Belediyesi'nin düzenlediği Toplu Sünnet Şöleni'nde 500 çocuk sünnet ettirilirken, Toplu Nikâh Töreni'nde 22 çift dünya evine girdi.

Her yıl geleneksel olarak maddi imkanı yetersiz çiftleri evlendiren ve çocuklar için sünnet töreni düzenleyen Beykoz Belediyesi bu yıl da binlerce ilçe sakininin tanıklık ettiği bir organizasyon düzenledi.

Mustafa Ceceli'nin konser verdiği gece, yeni evli çiftler ve sünnet olan minikler için unutulmaz bir hatıra oldu.

Tarihi Beykoz Çayırı'nda düzenlenen etkinlikte AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve vatandaşlar yeni evlenen çiftleri ve sünnet olan minikleri yalnız bırakmadı.

Sosyal dayanışma çalışmaları kapsamında her yıl geleneksel düzenlenen etkinlikte ilk olarak minikler için şölen yapıldı. Çocuklar için jönklor, palyaço ve tahta bacak gibi etkinlikler hazırlandı. Sünnet olan çocukları tek tek tebrik eden ve hediyelerini takdim eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Şölen sonrasında davetlilere etli pilav ikram edildi.

İhtiyaç sahibi 22 çift, belediyenin her yıl düzenlediği geleneksel toplu düğün töreniyle dünya evine girdi. Çiftler, üstü açık otobüsle şehir turu yaparken, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu. Hz. Yuşa Tepesi'nde mutlu evlilik duasının ardından düğünün yapılacağı Tarihi Beykoz Çayırı'na gelen çiftler için toplu nikâh merasimi gerçekleştirildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Zehra Akkaya ve Muzaffer Daldaban çiftinin nezdinde tüm çiftlerin nikahını kıydı.

Nikâh merasiminde duygu ve düşüncelerini dile getiren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek; "Allah'tan temennim bütün çiftlerimizin buradan mutlu şekilde ayrılmalarıdır. Bu akitle erkekler Uhud dağı kadar büyük bir sorumluluk yükleniyorlar. Tüm çiftlere hayırlı sevgi ve saygı dolu bir ömür diliyorum." dedi.

Metin Külünk: "Bu akşam 22 devlet kurduk"

Nikâh akdine katılan tüm çiftleri tebrik eden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk; "Bu akşam burada 22 devlet kurduk. Çünkü Türk toplumunda aile bir devlettir. Bu akşam 22 çift acıyı ve sevinci bal etmek için bir devlet kurdular. İyi günde zor günde bir ve beraber olmak için imza attılar. Bu resmi imza aynı zamanda bir kader programına merhaba demenin adıdır. Attığınız bu imzalar Anadolu Coğrafyasındaki bekamızın sırrı olacaktır. Hepinizi kutluyor ve mutluluklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Ailenin toplumun ve devletin temeli olduğunu hatırlatan Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise aile kurumunu güçlendirmek için yeni evlenecek çiftler için evlilik kursu düzenleyeceklerini söyledi.

Bir Yastıkta 50 yıl

Toplu Nikâh Töreni'nde ilçenin örnek çiftlerinden 51 yıllık evli olan İnci-Şahbender Tekin çifti ile 53 yıldır aynı yastığa baş koyan Gülname-İlyas Şahin çiftine "Mutlu Evlilik Tapusu" ve uzun evliliklerini temsilen yastık ve tam altın hediye edildi.

Beykoz Belediyesi tören öncesinde her bir çifte 6'şar bin TL değerindeki çeyizlerini de hediye etti.

Toplu Nikâh Şöleni'nin ardından Mustafa Ceceli konser verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Metin Külünk Ak Parti Beykoz Şölen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title