Haberler

Tarihi Bedesten'in İçme Suyu Hattı Yenileniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Anadolu’da 13. Yüzyıldan bu yana değerli eşya, ipek ve kumaş alım satımının yapıldığı yer olarak hizmet veren Marmaris’te ki tarihi Bedesten etrafındaki içme suyu ve kanalizasyon hattını yeniliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Anadolu'da 13. Yüzyıldan bu yana değerli eşya, ipek ve kumaş alım satımının yapıldığı yer olarak hizmet veren Marmaris'te ki tarihi Bedesten etrafındaki içme suyu ve kanalizasyon hattını yeniliyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında turistlerin uğrak mekanlarından biri olan şuan eski çarşı olarak bilinen tarihi Bedesten çevresindeki içme suyu ve kanalizasyon hatlarının eskimesi nedeniyle yenileme çalışması başlattı. MUSKİ 4. Bölge Şube Müdürlüğüne bağlı Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı ve Abone İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışma ile birlikte bölgenin alt yapı probleminin ortadan kalkacağı belirtildi.

ABONE HATLARI DA YENİLENİYOR

Bölgedeki mevcut içme suyu ve Kanalizasyon hatlarının eskimiş olması ve ömrünü doldurması nedeniyle yenilenmesine karar verilen boruların yanında vatandaşların iş yerlerine ve evlerine giden abone bağlantıları da tamir ediliyor. Kötü görüntü oluşturan ve dışarda kalan abone bağlantıları MUSKİ ekipleri tarafından yenilenerek yer altına alınıyor.

TURİZM SEZONUNA HAZIRLIK

Çalışmalar hakkında konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, tarihi Bedesten ve etrafının turistlerin ilgisini çeken yerlerden biri olduğunu vurguladı. Ülgen, "Tarih boyunca şimdiki alışveriş merkezlerinin yaptığı görevi üstlenen Bedestenler bugünlerde turizm açısından yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Böyle bir eser Marmaris İlçemizde, kentimizin ilgi görmesine katkıda bulunmaktadır. Bizde MUSKİ olarak böylesine önemli bir yerde üzerimize düşen görevi yapmak için çalışma başlattık. Öncelikle tarihi bölgedeki hatların ömrünü tamamladığını tespit ettik. Bu nedenle içme suyu, kanalizasyon ve abonelerin bağlantı hatlarında yenileme çalışması başlattık. Böylece bedesten ve civarında uzun bir süre tamirat yapmak zorunda kalmayacağız. Hızlıca çalışmalarımızı tamamlayıp yaklaşan turizm sezonunda Marmaris'te herhangi bir sıkıntı çekmek istemiyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmaris Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title