Haberler

Tarihi Arasta Çarşısı'nın Kurşunları Onarılıyor

Edirne'de Selimiye Camii'ne bitişik olan Arasta Çarşısı'nın 225 metre uzunluğundaki kurşun kubbelerinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarım çalışması başlatıldı. Yaklaşık 1 milyon 150 bin liraya mal olacak onarımda çatıdaki 150 ton ağırlığındaki kurşun tabakanın tamamı değiştirilecek.

Selimiye Camii'ne gelir sağlamak amacıyla Osmanlı döneminde yaptırılan 225 metre uzunluğunda, 73 kemeri, 4 kapısı ile 124 dükkanı bulunan tarihi Arasta Çarşısı kubbe kurşunları Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından onarıma alındı. Ekim ayında tamamlanacak onarım için yaklaşık 1 milyon 150 bin lira harcanacağını ifade eden Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, "Burası Selimiye Camii'nin hemen yanındaki bir işlek çarşı. Arastada yıllardır bir nem problemi vardı. Bu problemin bir kısmı geçtiğimiz aylarda çevre düzenleme çalışmasıyla giderildi. Bir de ayrıca çarşının kubbelerinde kurşunlarda bozulmalar vardı. Biz de Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bu yılki yatırım programına aldık. Şu an kubbelerin üzerinde bulunan yaklaşık 150 ton ağırlığındaki kurşun tabakanın tamamı değiştiriyoruz. Mevsim şartları nedeniyle 120 gün içinde çalışmayı tamamlamayacağız. Kurşun tabakanın değişmesinin ardından burada nem probleminin giderilebileceğini düşünüyoruz" dedi. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title