Haberler

Tarihi Ahşap Evde Yangın

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 150 yıllık olduğu bildirilen ahşap ev, yan binada başlayan yangının sıçraması sonucu kullanılamaz hale geldi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 150 yıllık olduğu bildirilen ahşap ev, yan binada başlayan yangının sıçraması sonucu kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, Haşim İşcan Mahallesi 1306 Sokağı'nda Erdoğan Çapa'ya ait ahşap evde çatı izolasyonu sırasında yangın çıktı. Alevler kısa sürede bitişikteki 150 yıllık olduğu bildirilen 2 katlı ahşap eve sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, tarihi binaya müdahalede bulundu. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından söndürülen yangında, ev kullanılamaz hale geldi. Yangının başladığı evde ise önemli bir hasar oluşmadı.

Yangının çıktığı sırada tarihi evde bulunan 45 yaşındaki Yıldız Ülkü, bütün eşyalarının yandığını belirterek uzun süre ağladı.

Mahalle Muhtarı Halil Ay ise evin 150 yıllık olduğunu söyledi.

Haşim İşcan'ın Antalya'nın en eski mahallelerinden biri olduğunu dile getiren Ay, "Bölgede hep tarihi evler bulunuyor. Mahalle sit alanı olduğu için evlerin bir çoğuna çivi bile çakılamıyor. Bu nedenle oturan kişi sayısı azalıyor. Bazı boş tarihi evleri uyuşturucu bağımlıları kullanıyor ve bu evlerde sık sık yangın çıkıyor. Bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haşim İşcan Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title