Haberler

Tarihi Ahşap Cami Restore Edilecek

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan yaklaşık 250 yıllık olduğu bilinen ahşap cami Tekkeköy Belediyesi tarafından restore edilecek.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan yaklaşık 250 yıllık olduğu bilinen ahşap cami Tekkeköy Belediyesi tarafından restore edilecek.

Belediye Başkanı Hasan Togar, Balcalı Mahallesi'ndeki tarihi ahşap caminin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Yaklaşık 250 yıllık olduğu bilinen tarihi caminin aslına uygun bir biçimde restore edileceğini belirten Togar, "Bu camimiz 1800'lü yıllarda tamamen ahşaptan yapılmış. Görünümü ve yapısı ile ziyaretçilerini büyüleyen muhteşem bir eser. Bu camimizin koruma kurulu tarafından tescil işlemleri tamamlanmış durumda. Bölge halkının gözü gibi bakıp koruduğu tarihi caminin en kısa zamanda aslına uygun restore edilmesi için tüm çalışmaların startını verdik." diye konuştu.

Tekkeköy'ü en çok ziyaret edilen ilçe haline getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Togar, şunları kaydetti:

"Caminin çatı kısmının delinmiş olması tarihi camiye zarar vermiş. İçeriye giren suyun kesilmesi ve tavanının geçici olarak örtülmesi için gerekli çalışmaları başlattık. Bu tarihi yapının restorasyon işlemleri tamamlandığında inanıyorum ki yerli, yabancı binlerce kişi burayı ziyaret edecek. Tarih, turizm, kültür ve doğa kenti ilçemize yeni bir tarihi yapıyı kazandırarak, ilçemizi Karadeniz bölgesinin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline getirmek en büyük hedefimiz olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Togar Tekkeköy Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title