Haberler

Tarihe Saygı Yürüyüşleri

Sakarya Zaferi'nin 93'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezince düzenlenen Tarihe Saygı Yürüyüşü'nün son etabı Duatepe yürüyüşüyle sona erdi.

ANKARA Sakarya Zaferi'nin 93'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezince (POTA) düzenlenen Tarihe Saygı Yürüyüşü'nün son etabı Duatepe yürüyüşüyle sona erdi.

Polatlı Tren Garı'ndan araçlarla Sakarya Meydan Muharebesi'nde zaferin kazanıldığı Duatepe eteklerine giden katılımcılar, anıtın bulunduğu zirveye kadar ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Duatepe gece yürüyüşü sonunda Duatepe Anıtın'da tören düzenlendi. Tören öncesi saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Polatlı Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Aynur Özdemir'in hazırladığı Atatürk oratoryosu, öğrenciler tarafından icra edildi.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı'nın, Sakarya Zaferi ve Frig Medeniyeti'nin Başkenti Gordion gibi 2 önemli tarihi değerinin olduğunu, bugüne kadar tanıtılamayan bu değerleri tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Polatlı Belediyesi olarak kıymetli bu tarihi değeri tanıtmak, farkındalık yaratmak için etkinlikler yaptıklarını vurgulayan Yıldızkaya, şöyle devam etti:

"Mili ruhu, milli heyecanı ve milli duyguları ayağa kaldırmak istiyoruz, bu sebeple de bu yıl 22 Ağustos'tan başlamak üzere Sakarya Savaşı'nın  geçtiği tarihi mekanları ziyaret ettik. Bu akşam da zaferin kırılma noktası olan, en önemli  dönüm noktası olan Duatepe'deyiz. Az önce gördüğünüz gibi bütün Polatlılılar yaşlısı, genci, çocuğu, hep beraber buradaydık. Güzel bir duyguydu. Bu tarihi duyguyu herkese anlatmak, duyurabilmek, bütün Türkiye'ye anlatmak en büyük hedefimiz ve idealimizdir. İnşallah bunu gerçekleştiriyoruz. Şehitlerimizin ruhuna ithafen yapıyoruz bunu. İnanıyoruz ki onlar bugün burada bizimle beraberler. Buradaki şehitler ülkemizin bağımsızlığı için canlarını verdiler. Biz de onlara layık evlatlar olarak, o ecdadın torunları olarak vazifemizi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz."

Sakarya Zaferi'ne giden yolda Duatepe gece yürüyüşü programına askeri yetkililer, gaziler, şehit ve gazi yakınları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Mürsel Yıldızkaya Sakarya Polatlı Yerel Haberler

title