Haberler

Tarihe Geçen Kadın Kahramanlar Keçiören'de Anıldı

Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar geçen süreçte kahramanlıklarıyla tarihe altın harflerle yazılan kadınlar, AK Parti Keçiören Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Kadın Kahramanlarımız" programında anıldı.

Necip Fazıl Sahnesi'nde gerçekleştirilen programa 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, gaziler ve ailelerinin yanı sıra, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler'in eşi Ayşenur İşler, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve eşi Mehtap Çoktan, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert, Keçiören TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın ve Keçiören Müftüsü İhsan İlhan'ın eşi Emine İlhan da katıldı. Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim ile başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Ak, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin Çanakkale Zaferi kadar önemli olduğunu, darbe gecesi meydanlara çıkan bütün hanımefendileri kahraman olarak gördüklerini söyledi. Başkan Ak, "Her birisi bizim için gazi hüviyetindedir. Çünkü çıktıkları yerde ölüm vardı, bomba vardı, kurşun vardı. Vatan, millet, din, bayrak için canlarını hiçe sayarak her yere gittiler. Canlarını verenler oldu, canlarından bir parça verenler oldu. 246 şehidimiz var. Şehit olmak Cenab-ı Allah'ın bir lütfudur. Bizler de alanlardaydık. Keşke Allah bize de şehadeti nasip etseydi ama olmadı" dedi.

Bazen kadınların erkeklerle yarışıyor gibi göründüklerini belirten Başkan Ak, "Sizlerin erkeklerle yarışmasına gerek yok. Zaten en önde olan sizlersiniz. Erkekler sizlere yetişebiliyorlarsa ne mutlu onlara. Biz sizleri takip ediyoruz. Annemizsiniz, bacımızsınız, eşimizsiniz. Kahramanlık deyince akla savaş zamanında yapılanlar geliyor, ama devletin kuruluşunun her aşamasında sizler varsınız. Bu yüzden bütün kadınlarımız birer kahramandır" diye konuştu.

"Millete inanmayanlar hayır diyecek"

Mustafa Ak, vatandaşların 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumunda neye evet, neye hayır diyeceklerini iyi bilmeleri gerektiğine dikkat çekerek, "Parlamenter sistemdeki sorunlar 2002 yılında iktidara gelen AK Parti'nin ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde aşıldı. Cumhurbaşkanlığı sistemini ileride yeni sıkıntılar yaşamamak için istiyoruz. Liderimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir risk alarak getirmek istediği cumhurbaşkanlığı sistemini, geçmişte ülkemizi yöneten diğer liderler de istemişti ama yeterli halk desteğini bulamadılar. Yeni sistem, parlamenter sistemde cumhurbaşkanı ve başbakan arasında yaşanan uyumsuzluğa son verecek. Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarı yakalayacak. Gerçek anlamda vatandaşın iradesinin tecelli edeceği bir sistem gelecek" dedi.

Referandumda millete inanmayanların hayır diyeceğini ifade eden Başkan Ak, "Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya uygulanan insanlık ve demokrasi dışı davranışı da şiddetle kınıyoruz. Türkiye bu davranışı asla karşılıksız bırakmayacak" ifadelerini kullandı.

"Elimizde bayrak, dilimizde tekbir vardı"

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ise, büyük usta merhum Neşet Ertaş'ın "Kadın insandır, biz insanoğlu" sözünü hatırlatarak, "Kurtuluş Savaşı'ndaki Şerife Bacı gibi günümüzde yeni kadın kahramanlar ortaya çıkıyor. 15 Temmuz gecesi kamyonla Taksim Meydanı'na çıkan Şerife Boz, geride 3 yaşındaki çocuğunu bırakarak şehit olan özel harekat polisi Demet Sezen bizim kahramanlarımızdır" diye konuştu.

15 Temmuz gazisi Dilek Kurşun da, darbe gecesi vatana sahip çıkmak için damadı ve oğluyla birlikte Jandarma Genel Komutanlığının önüne gittiklerini anlatarak, "Helikopterden üzerimize ateş açtılar. Nizamiyenin önüne geldiğimizde de yine ateş açtılar. Bir metre ötemde bir vatandaşımız şehit oldu, kalbinde tek bir delik vardı ama kan yoktu. Vatandaşlarımız tekbir getirdi, bunun üzerine her taraftan üzerimize ateş edildi, bomba atıldı. Yine şehitler verdik. Bu vatanın oradaki gibi sağlam imanlı insanlara ihtiyacı var. Bizim elimizde sadece bayrak, dilimizde de tekbir vardı. Karşımızdakiler bundan korktular" dedi.

Programda daha sonra Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanları Satı Kadın, Nene Hatun, Halide Edip Adıvar, Çete Emir Ayşe, Fatma Seher Erden, Gördesli Makbule, Halime Çavuş, Nezahat Baysel, Şerife Bacı, Tayyar Rahmiye, Hafız Selman İzbeli'nin vatanı kurtarmak için yaptıkları fedakarlıklar anlatıldı. Protokol heyeti, şehit yakınları, gaziler ve gazi ailelerine çiçek takdim ederken, Hatice Ak da şehit Demet Sezen'in annesi Zeynep Sezen'e çiçek verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Hatice Ak AK Parti Keçiören Yerel Haberler

title