Haberler

Tarihçi-yazar Ahmet Şimşirgil Konya'da Konferans Verdi

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Osmanlı’da Kültür, Sanat, Yaşam ve Sağlık” konulu söyleşi-konferansa katıldı.

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Osmanlı'da Kültür, Sanat, Yaşam ve Sağlık" konulu söyleşi-konferansa katıldı.

Konevi Kültür Merkezi'ndeki programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ömer Ünal, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kültür sanatsever katıldı. Selçuklu ile Osmanlı arasındaki ilişkiyi anlatan Tarihçi-Yazar Ahmet Şimşirgil, "Ahlat'tan Anadolu'ya hareket eden Ertuğrul Gazi liderliğindeki Kayı Boyu, müthiş bir savaş görüyor. Selçuklu ile Moğollar savaşmaktadır ve Selçuklular zor durumdadır. Kayı Boyu, Selçuklu ordusuna yardım ederek Moğollar'ın yenilmesine neden oluyor. Bu haberi alan Selçuklu Sultanı Alaaddin, Ertuğrul Gazi'ye müthiş bir muhabbet besliyor" dedi.

"BİZE TARİHİMİZİ YANLIŞ ANLATTILAR"

Bize yıllarca tarihimizin yanlış anlatıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "Liseli yıllarımızda Osmanlı'yı sadece, birinci sınıf dövüşen bir devlet olarak tanıttılar. Güya Osmanlı, iyi savaşırdı ama ilme karşıydı. Osmanlı bir ilim devleti değildi ve onun için de yıkılmıştı! Biz 250 tane irili ufaklı devlet kurduk. 300 sene yaşayan ikinci bir devlet var mı? Dünyada 6 asır devam etmiş ikinci bir hanedan devlet göstersene. İlme değer vermeyen bir devlet nasıl bu kadar uzun süre ayakta kalır? Beyinlerimize bu yanlışı enjekte ettiler. Osman Gazi'nin vasiyetinden şunu anlıyoruz: Birincisi iyi adam yetiştirmek, ikincisi ise ilim. Çünkü ilim rütbelerin en yükseğidir ve bundan daha büyük bir rütbe yoktur" ifadelerini kullandı. Tarihçi-Yazar Şimşirgil, çocuklarımıza matematik, fizik, kimya gibi derslerden daha fazla tarih ve edebiyat derslerini sevdirmemiz ve tarih şuuru aşılamamız gerektiğini sözlerine ekledi.

"TARİH OKUYANLARDAN DEĞİL TARİH YAPANLARDAN OLACAĞIZ"

Günün anısına Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'e gül takdim eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Hocama canı gönülden teşekkür ediyorum. Kendisini zevkle, severek ve gözümüzü kırpmadan dinledik. Bize öğretilen değil, gerçek tarihi öğrenmek zorundayız. İnşallah bizler çocuklarımıza tarih bilinci aşılayarak geleceğimize sahip çıkacağız. Tarih okuyanlardan değil tarih yapanlardan olacağız" dedi.

Söyleşiden sonra Tarihçi Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, okurlarına kitaplarını imzaladı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Şimşirgil Selçuklu Meram Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title