Haberler

Tarih Kokan Kemer Köy Pazarı Ziyaretçilerini Bekliyor

Manisa’nın Salihli ilçesinde geçmişi en az 550 yıl öncesine dayanan tarihi bir köy olan Kemer Mahallesinde kurulan Köy Pazarı, her pazar günü ziyaretçilerini bekliyor.

Manisa'nın Salihli ilçesinde geçmişi en az 550 yıl öncesine dayanan tarihi bir köy olan Kemer Mahallesinde kurulan Köy Pazarı, her pazar günü ziyaretçilerini bekliyor.

Salihli Belediyesi Kırsal turizme ve kırsal gelişime destek vermek amacıyla 1980 yıllarına kadar geniş bir bölgeye hitap eden Kemer eski pazarını yeniden canlandırma kararı aldı. Mayıs ayında dualarla açılan Manisa'nın ilk köy pazarı pazar günleri açılıyor. Kemer köy pazarında yörede ve yöre halkının yetiştirdiği ürünler satılıyor. Pazarda ayrıca çeşit çeşit şifalı otlar, mevsim meyve ve sebzeleri, ev yapımı reçeller, salçalar, peynirler, zeytinler, zeytinyağları, erişteler, tarhanalar, köy yumurtası pazarın zengin ürünleri arasında yer alıyor.

52 dükkanı ile bir dönemin önemli bir ticaret merkezi olan Kemer Köyü, ihtişamlı köy konakları, taş kaplı yolları ve güler yüzlü insanları ile her pazar ziyaretçilerini bekliyor.

Öte yandan Kemer Köy Pazarına gitmek isteyen gruplar için Salihli Belediyesi tarafından Belediye hizmet binası önünden araçların kaldırıldığı öğrenildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salihli Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title