Haberler

Tarhan, Yeni Partinin Dilekçesini Verdi; CHP'ye Mesaj Gönderdi

Güncelleme:

Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi. Çıkışta açıklama yapan Tarhan "Amacım CHP'yi bölmek değil" dedi.

Geçtiğimiz haftalardan Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden Emine Ülke Tarhan Anadolu Parti'sinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na teslim etti. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Tarhan, ''Mutluyuz, umutluyuz. Ben umudun Anadolu'da olduğuna inanıyorum. ANA Parti ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Parti, güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir amblem kullanacak. Amblemdeki güneş, Anadolu ve umudu, ay çiçeği ise Trakya'yı sembolize ediyor.

Yeni partiye 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' adının da düşünüldüğü ancak Anadolu Partisi isminde karar kılındığı öğrenildi.

2 İSİMLE BİRLİKTE KURDU

Tarhan, partiyi emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte kurdu. Ertürk, 2010'da Harp Okulu Komutanıyken YAŞ'ta terfi ettirilmediği için istifa edip CHP'ye katılmıştı.

"CHP'Yİ BÖLMEK İÇİN YOLA ÇIKMADIK"

Genel Başkan Yardımcısı olması beklenen eski Anavatan Partili Yunus Yunusoğlu, "CHP'yi bölmek için yola çıkmadık. CHP bugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu" dedi.

"AK PARTİLİ ÇOK KİŞİ VAR"

Yunus Yunusoğlu, 1 Aralık'ta Merkez Yönetim Kurulu'nun açıklanacağını belirterek, partinin genel seçime girecek durumda olduğunu söyledi. Yunusoğlu, "Seçime girebilmek için 41 ilde örgütlenmek ve her ilin üçte birinde teşkilat kurmak gerekiyor. Bu organizasyonu yaptık. Teşkilatları ben oluşturuyorum. İzmir'den aralarında CHP, DSP, eski ANAVATAN, Demokrat Parti hatta AK Partili çok kişi var. Biz, CHP'ye karşı kurulan hizip partisi değiliz, bölen değiliz. İktidar iddiasındayız. Tabela partisi olmayacağız. CHP bugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu? Hatta DSP ile seçim ittifakı yaptı da ne oldu?" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Bakanlığı Anadolu Partisi Yunusoğlu Güncel Haberler

500

Yorumlar (114)

osmanp:

CCC ofisine mehter marsiyla girip anlini karislarim:)

57
2
yanıtYanıtla
zirzop:

parti kurmak moda oldu dur bende kuram bi parti

40
17
yanıtYanıtla
afşinli:

ülke olarak gözümüz aydın. bir partiye daha çoook ihtiyacımız vardı. ipini koparan parti kuruyor. . . . .

40
13
yanıtYanıtla
zafer:

emineden ne olacağını aşağıya yazdım ötesi olmaz.

33
18
yanıtYanıtla
zafer:

bundan iyi konsomatris olur iyi talep görür.

21
29
yanıtYanıtla
Fatih1989:

Parti İsmine Bakın ya Anadolu Partisini Koymuşlar bide Anadoludaki İnsanları Koyun Olarak gören Zihniyete Bakya Duygu Sömürücüleri

33
17
yanıtYanıtla
FURTUNA:

Vatana millete hayırlı olsun. . .

26
19
yanıtYanıtla
aslıı:

ben emine hanımın başarılı olabileceğini düşünüyorum. kendisi çok sevdiğim ve de fikirlerini beğendiğim bir politikacı. bakalım görücez. başarılar.

17
27
yanıtYanıtla
zafer:

emine ülker tarhana hastayım öyle alımlı bir kadınki beni ayakta boşaltıyor

20
23
yanıtYanıtla
osmanp:

sol zihniyetinden biktik simdi yine bir sol parti kuruluyor millet sizi istemiyor artik musluman dusmanligi yapiyorsunuz millet size asla oy vermez CCC

33
10
yanıtYanıtla
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title