Haberler

Tarhan: "Muhtarlarımızın Talepleri Mutlu ve Huzurlu Bir Kent İçindir"

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan, muhtarların mahallelerdeki sorunların çözümü için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bir muhtarımız asfalt, sundurma, park istiyorsa bu talepler, kentimizin mutlu ve huzurlu bir kent olması için kesinlikle gereklidir" dedi.

Başkan Tarhan, Mezitli genelindeki mahalle muhtarlarına akşam yemeği verdi. Yemekte muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Tarhan, belediyenin hizmetleri ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında da bilgi verdi. Belediye'nin ilgili müdürlerinin de katıldığı toplantıda, muhtarların yerel demokrasinin önemli bir parçası olduğunu dile getiren Tarhan, "Muhtarlarımız mahallenin sorunlarının çözümü için çaba sarf ediyorlar. Burada siyaset yok. Sadece hizmet var. Biz de Mezitli Belediyesi olarak halkımıza hizmet için çaba harcıyoruz. Seçildiğimiz günden itibaren muhtarlarımızla sıkı ilişki içinde bulunmamızın nedeni, sorunları anında ve yerinde çözmektir. Bugüne kadar çalıştık, bundan sonra da birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Muhtarların ve birim müdürlerinin tespitleriyle mahallelerin tüm sorunlarının farkında olduklarını ifade eden Tarhan, düzenledikleri toplantının belediye ve mahalleler arasındaki dayanışmayı arttıracağını ve sorunların çözüm yollarının daha çabuk bulunmasını sağlayacağını söyledi. Bilgi alışverişinin mahallelere hizmet ulaştırılmasını daha da kolaylaştıracağını vurgulayan Tarhan, "Tepeköy Mahallemizden Viranşehir Mahallemize kadar pek çok tespitte bulunduk. Yollarımızın asfaltlanması, çöp konteynerlerinin düzenli bir şekilde konulması, parklarımıza oyun gruplarının takılması, yeni parklar yapılması bizim belediye olarak asli görevimizden yalnızca bir kaçı. Bu asli görevlerimizde aksaklıkların olmamasını artık rutin hale getirmeye çalışıyoruz. Bunda büyük oranda başarılı da olduk. Bu noksanları kısa bir sürede asgariye indirmek bizim için önemliydi" ifadelerini kullandı.

"KÜLTÜR MERKEZİ İLE BİSİKLET YOLUNU HAYATA GEÇİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Muhtarlara hayata geçirmeyi planladıkları projeleri de anlatan Tarhan, ilçede istedikleri gibi bir kültür merkezi, toplantı salonu olmadığına dikkat çekerek, "Bu eksiklik Mezitli'nin kültürel dinamiklerinin harekete geçirilmesinde aksamalara neden oluyor. Şu müjdeyi verebilirim ki, kentimizin kültürüne katkı sağlayacak bir kültür ve kongre merkezini de en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Kentimizin kültürel gelişimi için elimizdeki imkanlarla pek çok iş başardık. Yazlık sinema da bunlardan biri. Gelecek yıl yazlık sinemamızı gezici sinemaya dönüştürme imkanımız olacak. Böylece en uzaktaki mahallemize sinema ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

Sahil şeridi bisiklet yolu düzenlemesi projesini de gerekli yerlerle işbirliği içerisinde tamamlayacakları bilgisini veren Tarhan, "Böyle projelerin hayata geçmesi biraz zaman alıyor. Bizden kaynaklanmayan aksaklıklar yüzünden geciken projemizin de en kısa zamanda olması için çabamız var" dedi.

"MAHALLE SORUNLARI ÜZERİNE SİYASET YAPILMAZ"

Muhtarların isteğinin her zaman bu kentin yaşanabilir bir yer olması için gereken talepler olduğunun altını çizen Tarhan, Mezitli'nin mutlu ve huzurlu bir kent olması için uğraştıklarını, muhtarların da bu çabanın içinde olduklarını belirtti. Tarhan, sözlerine şöyle devam etti: "Onların isteklerini yerine getirmeyi sürdüreceğim. Onlara olan sevgimiz eksilmeyecek, çünkü onlar bu kent için mahallelerimiz için varlar. Her şeye karşın onlarla birlikte bu kenti güzelleştirmeye devam edeceğiz. Burada hep birlikte siyaset yapmadan mahalle sorunlarını çözeceğiz. Mahalle sorunları üzerine siyaset yapılmaz, hepimizin bunu fark etmesi gerekir. Mahallelerimizin hizmetleri hiçbir zaman aksamayacak, elimizden gelen çabayı gece gündüz demeden göstereceğiz. Muhtarlarımızın istekleri bellidir. Bir muhtarımız asfalt, sundurma, park istiyorsa bu talepler, kentimizin mutlu ve huzurlu bir kent olması için kesinlikle gereklidir. Bu talepleri biz en kısa zamanda yerine getiriyoruz, o anda imkanımız yoksa notunu alıyor sonra muhakkak yapıyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Tarhan Mezitli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title