Haberler

Tapunuzu Takip Etmezseniz Sonu Kötü Olabilir

Güncelleme:

Mevcut koşullarında hak kaybına uğramak istemeyen gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkulünü mutlaka yakından takip etmesi gerekiyor.

Mevcut koşullarda hak kaybına uğramak istemeyen gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkulünü mutlaka yakından takip etmesi gerekiyor. Şehir plancısı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapularını takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirtti.

10 SEBEP VAR

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapusunu takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirterek, mülkün son durumunu öğrenmenin de tek başına yeterli olmayacağına dikkat çekti. Hüseyin Oflaz, "Ortaya çıkan bir sorunun ya da kaosun çözümü konusunda profesyonel destek gerekebilir" dedi.

MÜLKÜNÜZÜN KADERİ DEĞİŞEBİLİR

Oflaz, tapuların takip edilmesinin 10 gerekçesini şöyle sıraladı: " Türkiye'de imar durumları sık revize ediliyor, güncelleniyor. Bu, sizin mülkünüzün bulunduğu bölgenin, dolayısıyla mülkünüzün kaderini değiştirebiliyor. İmar değişikliği mülk sahibinin avantajına olabildiği gibi, hak kaybına da yol açacak düzenlemeler içerebiliyor. Mülkün sahip olduğu yapılaşma koşulları değiştirilmiş olabiliyor. Mülk sahibinin böylesi bir durumda zamanında değişiklikten haberdar olup yasal süresi içinde itirazını gerçekleştirebilmesi gerekiyor.

HABERİNİZ OLMADAN İPOTEK EDİLEBİLİR

Mülkünüzün üzerine sizin bilginiz ve haberiniz olmadan ipotek, şerh ve haciz konulmuş olabilir. Örneğin bölgedeki bir kamulaştırma işleminden dolayı belediye tarafından mülkünüz üzerine ipotek ve şerh konulmuş olabilir.

BORÇLANDIRILMIŞ OLABİLİRSİNİZ

Emlak beyanını her yıl düzenli olarak yapıyor olsanız da, bölgenizin değişen emlak rayiç değerleri gibi farklı nedenlerden dolayı bilginiz dışında emlak vergisi borcunuz olabilir ya da ihmal etmiş olabilirsiniz. Tapunuzun düzenli takibini yaptığınızda bunu da tespit edersiniz.

SATIŞ KOLAYLAŞIR

Yakın dönemde mülkünüzü elden çıkarmak niyetindeyseniz, mülkünüzün en yakın tarihli güncel bilgilerinin olduğu raporlar sizin satışta işinizi kolaylaştırır.

İŞGALCİLERE ERKEN MÜDAHALE

Mülkünüz üzerinde işgal benzeri yapılaşmaları erken tespit etmenizi, dolayısıyla erken müdahale etmenizi sağlar.

Gayrimenkulünüzün güncel bilgi ve raporlarının bulunması, gayrimenkul geliştirme ve proje gerçekleştirmede size zaman kazandırır.

KÂRLI YATIRIM YAPILABİLİR

Mülkünüzü çevresiyle birlikte takip edeceğiniz için, bölgedeki yapılaşmaların farkına varmanız, yakın gelecekteki kârlı yatırımlarınıza zemin hazırlar.

FOTOĞRAFLAYIN

Gayrimenkulünüzün yerinde ziyaret edilerek fotoğraflanması, hakkınızı korumak için atacağınız yasal adımlarda sizlere kanıt teşkil eder.

Mülkünüzün değeri konusunda güncel bilgilere erişmeniz, satmak ya da elinizde tutmak konusunda daha doğru kararlar almanızı sağlar.

MALINIZA İHLALLERİ ÖNLEYEBİLİRSİNİZ

Komşu parsellerdeki kötü niyetli olmasa da gerçekleşen sınır ihlallerine karşılık önceden müdahale etmenize imkan verir"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (43)

neyzen:

can güvenliği yok, menkul mal güvenliği yok, adalet yok, ekonomik güvence yok, ekonomi bitmiş, yalan, dolan, hırsızlık, fuhuş, gasp almış başını gidiyor. yağma o biçim. bir kalmıştı gayrimenkul güvenliği onuda, kafasına göre devlet ikibilir deniyor. gerçekten bir çadır devletiyiz. bazen öyle kızıyor ve küfrediyorum ki, aklıma isyan eden neyzen tevfik''in mecnun şiiri geliyor.

40
2
yanıtYanıtla
vatandas:

O zaman Devlet ne icin var bu ulkede? Malimizi canimizi da koruyamayacaksa devlet, ne ise yarar?

38
0
yanıtYanıtla
@Mavi:

yüzde 99´u Müslümanim diye Gecinen bir ülkede Herseyinizi Kaybedebilirsiniz sonucta calmakta cirpmakta suc degil. düsünsenize Mülkünüz ve Arsaniz Takip etmediginiz icin Gasp ediliyor. Hemde Müslümaniz diye bas bas bagiran bir ülkede.

36
1
yanıtYanıtla
ANKARA:

PEŞKEŞ ÇEKMEK, DAĞDAKİNE BAĞA GETİRMEK, BAĞDAKİNİ DAĞA GÖNDERMEK BELEDİYELERİN İŞİ

37
0
yanıtYanıtla
ben:

tapusu elimde olan benim malım nasıl tehdit altında olabilir? sizin hiç Allah tan korkunuz yok mu? bunu düşman yapmaz. birde bunun için mi uykusuz kalacağım?. . Allah size fırsat vermesin İnşallah. . .

34
0
yanıtYanıtla
kapkara:

bu belediyelere hiç güvenilmez arkadaş yandaşlarına menfaat sağlamak için garibanların arsalarını az peşkeş çekmediler. . . .

34
0
yanıtYanıtla
ne güne kaldık:

ülke talan yerine döndü resmen. . .

33
0
yanıtYanıtla
...:

böyle yönetilen devlette her şey olur aga !!! allah belamı versin ki üstüme tapulu tarlayı başkasının üstüne yapmışlar, arada girin bakın edevlete!!! böyle devlet mi olur lan? tüh allah belanızı vere. . .

29
2
yanıtYanıtla
AbartmaMobil-IOS:

Akp yeni çalma taktiği helalllll yakışırr

28
2
yanıtYanıtla
dilara:

bütün karıştıranlar Belediyeler istediğine istediği yeri parseli kaydırıyorlar Allah tan korkun diyorum

30
0
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title