Haberler

Kiosk Cihazlarının Tanıtım Programı Yapıldı

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz 26 ülkenin tapu kayıtlarını barındıran idareye sahip bir Cumhuriyetiz." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz 26 ülkenin tapu kayıtlarını barındıran idareye sahip bir Cumhuriyetiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı arasında yapılan protokol dahilinde, Tapu Müdürlüklerine kurulan "Kiosk Cihazının" tanıtım programına katıldı.

Vatandaşların tüm tapu ödemelerini bankaya gitmeden, tapu dairesinde elektronik ortamda anında ödeyebileceği "Kiosk Cihazının" tanıtım programında açıklamalarda bulunan Bakan İdris Güllüce, Tapu İdarelerinin Türkiye'nin en eski kurumlarından bir tanesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Dünya da iftihar ettiğimiz bir cümle var: "Biz 26 ülkenin tapu kayıtlarını barındıran idareye sahip bir Cumhuriyetiz" diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti 26 ülkenin tapu kayıtlarını barındırıyor. İşlem itibariyle günde takriben 40 bin işlem yapan bir kurumdur. Teknolojiyi çok iyi kullanan bir kurumdur. Bu sebeple yeni bir teknolojik yenilik ortaya koydu. Eğer devletimizin tüm kurumları, yatırımcılarımız, vatandaşlarımız çok daha hızlı hareket etmezlerse teknolojiye ve ekonomik kalkınmaya yeterince uyamamış oluruz. Tapu idaresi yaptığı bu işlemlerin çoğunda genel prensibe uymaktadır. Şimdi 5 lira, 10 lira gibi bir para yatıracaksınız. Alırsınız buradan bir makbuz çık git bankada bir kuyruğa gir sonra makbuzu getir. Bunların hepsi şimdi kalktı. Bu bütün Türkiye'ye de zaman içerisinde yayılacak. Ayrıca Takas Bank ile ilgili de çok fazla duyurusu yapılamadı. O da bir kolaylık oldu. Yine Tapu İdarelerinin içerisinde alan ve satanın birbirine ödeyeceği paranın orada ödenebilmesinin imkanlarını sağlayan bir yenilik ile başlandı. Her iki çalışma için de bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dünyada ki diğer tapu idarelerine de örnek olacağını düşünüyorum."

Vatandaşların, kiosk aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden TC kimlik numarası ve vergi kimlik numaraları ile SMS'te bildirilen 12-13 haneli e-tahsilat numarasıyla giriş yaparak harçlarını ödeyebildiği sistemin sağlayacağı kolaylıkları anlatan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal, "Tapu Müdürlüğündeki işlemlerde vatandaşların hazine hesabına yatırması gereken harçlar var. Bu harçlar ile ilgili olarak vatandaşlarımız, müracaatından sonra bankaya gidip bankada bu harcı yatırıp harcı yatırdığına dair dekont getiriyordu. Biz bu süreçleri geliştirmek için e-tahsilat uygulamasına geçmiştik. E- tahsilat uygulamasında da vatandaşlarımız internet yoluyla kendi hesabından harçları yatırabilir hale gelmişti. Biz sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda bu süreci daha da geliştirmek amacıyla Kiosk uygulamasını geliştirdik. Küçük miktarlardaki harçlarda bile vatandaşlarımız tapu dairesine müracaat ettikten sonra ya evine ya ofisine dönüp internet yoluyla harcı yatırıyordu. veya bankaya gidip bankamatikle veya normal bankacılık işlemleriyle harcını yatırıyordu. Bunu da basitleştirmek düşüncesiyle Kiosk uygulamasına geçtik. Kiosk uygulamasıyla vatandaşımız yatırması gereken harcı geliyor kendisi burada kendi kredi kartından veya banka hesabından bu harcı yatırabiliyor. Bu harcı yatırmasının ardından bizim sistemimize harcın yatırıldığı görüldüğü için işlemlere beklemeksizin tapu dairesinde devam ediyor. Bunu biz Ankara'da 3 İlçemizde Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören Tapu Müdürlüğü'nde pilot olarak uygulamaya başladık" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı Maliye Bakanlığı İdris Güllüce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title