Haberler

Tapdk, 2014'te Uygulanacak Alkol ve Alkollü İçki Tesis Kurma, Üretim ve Proje Tadilat İzin...

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), 2014 yılında uygulanacak alkol ve alkollü içki tesisi kurma, üretim ve proje tadilat izni bedelleri ile hizmet bedellerini belirledi.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), 2014 yılında uygulanacak alkol ve alkollü içki tesisi kurma, üretim ve proje tadilat izni bedelleri ile hizmet bedellerini belirledi.

TAPDK'nın Alkol ve Alkollü İçki Tesislerinin Haiz Olmaları Gereken Teknik Şartlar, Kurulmaları, İşletilmeleri ve Denetlenmelerine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin 21 İnci Maddesinin Uygulanması İle İlgili Tütün Ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 2014 yılında, tesis kurma izni, üretim izni ve proje tadilat izni bedelleri şöyle olacak:

"Tesis kurma izin bedeli, distile alkollü içki işletmelerinde her bin litre proje kapasitesi başına 65,25 TL; şarap, meyve şarabı, aromatize şarap, aromatize şarap bazlı içki ve aromatize şarap kokteyli işletmelerinde, her bin litre proje kapasitesi başına 6,50 TL; bira işletmelerinde, her yüz bin litre proje kapasitesi başına 326,32 TL olarak hesaplanacak. Başvuru sırasında hesaplanan bedelin dörtte biri, tesis kurma izni verilirken bakiyesi tahsil edilecek."

-HİZMET BEDELLERİ BELİRLENDİ-

TAPDK'nın Alkol ve Alkollü İçkilerin İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14. ve geçici 5. Maddelerinin Uygulanması ile İlgili Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 2014 yılında, hizmet bedelleri şöyle uygulanacak:

"Hizmet bedeli, bu Yönetmeliğin 15. maddesi uyarınca düzenlenen aylık satış raporuna göre beher bin litre başına distile alkollü içkiler için 72,30 TL, şarap, meyve şarabı, aromatize şarap, aromatize şarap bazlı içki ve aromatize şarap kokteyli için 10,70 TL, biralar için 2,67 TL olacak."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title