Haberler

Tanzanya'da Türkiye Mezunları ve Türk İş Adamları Buluşması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye Bursları ekibi, Tanzanya'daki Türk iş adamları ve Türkiye mezunu Tanzanyalıları bir araya getirdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye Bursları ekibi, Tanzanya'daki Türk iş adamları ve Türkiye mezunu Tanzanyalıları bir araya getirdi.

Darüsselam şehrindeki Golden Tulip Hotel'de düzenlenen akşam yemeğinde buluşan mezun ve iş adamları tanışarak ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Yemekte söz alan YTB Afrika Uzmanı Mustafa Efe, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ilişkileri ileri taşıyacak olan kişilerin mezunlar olduğuna işaret ederek, mezunlar arasındaki iletişim mekanizmasının geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

"Tanzanya'da şu an 400'ün üzerinde Türkiye mezunu var." diyen Efe, Türkiye'de okuduktan sonra Avrupa ve ABD'ye çalışmaya giden çok sayıda Tanzanyalının geri dönüp ülkesine katkıda bulunması için de çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Yemeğe katılan 2007 yılı Yıldız Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunu Salih Liku, AA muhabirine, Türkiye'de aldığı eğitim sonrasında ülkesinde programcılık yapmaya başladığını söyledi. Liku, "Şu anda Tanzanya Telekom'da programcılık yapıyorum. Özellikle Türkiye'deki hocalarımı çok özlüyorum." dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü mezunu olan 38 yaşındaki Muhammed Cingo ise Türkiye'deki eğitim hayatının çok güzel geçtiğini, "Keşke yeniden üniversite günlerime geri dönsem." sözleriyle anlattı.

Ülkesinde iletişim altyapısı inşası üzerine bir şirket kurduğunu söyleyen Cingo, aldığı eğitimle Tanzanya'da yeni bir hayat kurduğunu dile getirdi.

Öğrencilik yıllarında İstanbul Beşiktaş'ta Türk öğrencilerle birlikte aynı evde kaldığını anlatan Cingo, "Koyu bir Beşiktaşlıyım. Maçlara gitmeyi çok özledim." dedi. Cingo hayalinin ise ilerde Türkiye'de de iş kurmak olduğunu dile getirdi.

Buluşma sonrasında Türkiye Bursları ile ilgili tanıtıma katkıda bulunmaları için mezunlara detaylı bilgi verildi.

Her yıl dünyanın farklı bölgelerinden binlerce öğrenciye Türkiye'de eğitim imkanı tanıyan Türkiye Bursları'nda 2017 lisansüstü ve doktora başvuruları ise alınmaya başladı.

Çeşitli dallarda eğitim görmek isteyen yabancı öğrenciler Türkiye Bursları için 17 Şubat 2017 tarihine kadar www.turkiyeburslari.gov.tr adresinden başvuru yapabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Efe Tanzanya Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title