Haberler

Eski Başbakan Tansu Çiller, Bank Asya Açılışına Neden Katıldığını Anlattı

Güncelleme:

Tansu Çiller, devlet içinde paralel yapılanmaya karşı olduğunu, Bank Asya açılışına ise himmet paralarının kayıt dışı olarak tutulduğuna dair alınan istihbari bilgiler üzerine katıldığını söyledi.

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Tansu Çiller, yazılı açıklama yaparak bazı medya organlarından kendisiyle ilgili olarak yer alan ifade ve beyanların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

ÇİLLER'İN YAZILI AÇIKLAMASI ŞÖYLE

"Son günlerde bazı basın organlarında, Başbakanlığım döneminde Gülen cemaatinin devlet içindeki paralel yapılanmasına göz yumulduğu anlamını taşıyan spekülatif ifade ve beyanlara yer verilmektedir.

"DEVLET İÇİNDE PARALEL YAPILANMAYA SICAK BAKMADIM"

Başbakan olarak görev yaptığım dönemde devlet içinde paralel yapılanmaya hiç bir şekilde sıcak bakılmamıştır. Bu çerçevede, cemaate yakın bazı askeri öğrencilerin korunmasına yönelik olarak dönemin Genelkurmay Başkanı'ndan istekte bulunduğum şeklindeki beyanların gerçekle ilgisi yoktur.


"ALINAN KARARLAR DURUŞUMUN SOMUT KANITIDIR"

Ayrıca, Başbakanlığım sırasındaki Yüksek Askeri Şura toplantılarında alınan kararlara tarafımdan konulmuş herhangi bir şerh bulunmamaktadır. Bu da ordumuz içinde paralel yapılanmaya karşı duruşumuzun somut bir kanıtıdır.

BANK ASYA KONUSU

Bu arada, gündeme taşınan konulardan bir diğeri Bank Asya'nın açılışında hazır bulunmam konusudur. O dönemde himmet paralarının kayıt dışı olarak tutulduğuna dair istihbarati bilgiler ulaşmıştır. Bu paraların ülkemizin finans sistemine dahil edilerek, kayıt altına alınmasının gerekliliği dikkate alınarak, bunu sağlayacak bir adım olarak değerlendirilen Bank Asya'nın açılışına katılınmıştır.

"VATANDAŞIN KİŞİSEL ÖZGÜRLÜKLERİNE SAYGILIYIM"

Her vatandaşın din ve inanç hürriyeti ile kişisel özgürlüklerine saygılı; ama, devlet içinde paralel yapılanmaya kesinlikle karşı bir yönetim anlayışı ve inancı içinde olduğumuz hususunu saygıdeğer kamuoyu ile paylaşır, saygılarımı sunarım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tansu Çiller Bank Asya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title