Haberler

Tansiyonunuzu Doğal Yöntemlerle Düzenleyin

Dr. Ömer Coşkun, vatandaşların ökse otu ve zeytin yaprağı ile çoban çökerten otları kullanılarak yüksek tansiyonlarını 21 gün ile 3 ay arasında dengeleyebileceklerini söyledi.

Tansiyonu kanın damara basınç yapması olarak tarif eden Dr. Coşkun, "İki çeşit tansiyon vardır. Büyük tansiyon ve küçük tansiyon. Halk arasında bilinen tabiri ile konuşuyorum. Küçük tansiyon 9'u geçtiğinde biz buna hipertansiyon diyoruz, yani yüksek tansiyon. Büyük tansiyonun sınırı 14'dür. 14'ün üstüne çıktığı zaman yine tansiyon yüksek demektir" dedi.

Vatandaşların tansiyonlarını ökse otu, iki zeytin yaprağı ve üç çoban çökerten ile düzenleyebileceğini söyleyen Dr. Coşkun, "Zeytin yaprağı çoban çökerten ile birlikte sıcak suda 5 dakika demlenecek. Daha sonda ökse otu ılık suda en az 10 saat demlenecek. Günde bir defa kullanılacak çoban çökerten ve zeytin yaprağı ile günde iki defa yani sabah ve akşam içilecek ökse otuyla yüksek tansiyon 21 gün ile 3 ay arasında dengelenir" dedi.

Dr. Ömer Coşkun, ökse otunun içindeki vitaminler, antioksidanlar ve minerallerin tansiyona çok faydalı olduğunu vurgulayarak, "Fakat ökse otunun meyveleri zehirlidir. Sadece yaprakları ve taze sapları kullanılabilir. Ancak bunun bile bilinçsizce toplanıp evde kaynatılması kesinlikle çok tehlikelidir. Ökse otunun meyveleri kullanılmamalıdır. Fazla kullanıldığı takdirde zararlıdır. Ham ökse otu kullanılmamalıdır" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title