Haberler

Tansel Çölaşan: "Demokrasi Hak Aramaktır"

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Fethiye’de seçime doğru konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Fethiye'de seçime doğru konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonundaki konferansı CHP Fethiye ilçe başkanı Ali Özgür Kullukçu, ADD Muğla ve ilçelerinin şube başkanlarıyla çok sayıda davetli katıldı. ADD Genel Başkanı Çölaşan, "Demokrasi hak aramaktır. Buraya seçime doğru konulu konferans için geldim. Seçime doğru yapılacak olanları anlatacağım" dedi.

ADD Fethiye Şube Başkanı Haydar Murat Topçu: "Türkiye'nin bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü, iş birlikçilerin türlü kampanyalarına rağmen savunmak Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, ulusalcıların sırtında büyük bir sorumluluk olarak durmaktadır" dedi.

ÇÖLAŞAN: "DEMOKRASİ KLASİK ANLAMDA VAR"

Demokrasi ve seçim arasındaki ilişkiden bahseden Tansel Çölaşan: "Önümüzdeki genel seçime demokrasi çerçevesinden baktığımız zaman bu seçimler bize ne getiriyor, işin aslı ne, birilerine hizmet etmek için mi bu seçimlere gidiyoruz? Bu düşüncelerle bazı şeyler söylemek istiyorum. Hepimizin bildiği klasik anlamda demokrasi var. Eski Başbakan şimdiki Cumhurbaşkanı parlamenter sistemin eskide kaldığını söylüyor. Bu sözleri söylerken bize ne söylemek istiyor bunları bilmek gerekiyor. Çünkü bir amacı var. Sürekli belli kavramları yok ediyor, o kavramları önce kötülüyor, itibarsızlaştırıyor, sonra kendisini haklı gösterip belli bir şeyler istiyor. Meclis demokrasinin ilk şartıdır. Bugün parlamenter sistemin gereksiz olduğunu söyleyenlerin yalan söylediğini ispatıdır bu" dedi.

Demokrasinin hakkını aramak olduğunun altını çizen Çölaşan, hak aranırken devletin o koşulları vermesi gerektiğini belirtti. Sokağa çıkıp hak aramanın demokratik bir eylem olduğunu belirten Çölaşan bunun da demokrasinin doğrudan doğruya kullanılması olduğunu söyledi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Belediyesi Tansel Çölaşan Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title