Haberler

Tanrıkulu: "Terör Yurt Sathına Yayıldı, Siyasi Çekişmeleri Bırakmalıyız"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, terörün yurt sathına yayıldığını belirterek, "Devlet üstüne düşeni yaparak, teröre karşı mücadelesini yürütmek zorundadır. Bugün yapılan bu menfur saldırının belirli amaçları olabilir. Bunu yürütülen soruşturma ilerledikçe daha net görerek, kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

MHP yönetimi, son günlerin tartışma konusu olan siyasi ve ekonomik gelişmeleri anlatmak için İzmir'de buluştu. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu, Mevlüt Karakaya, Mehmet Günal ile birlikte MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Şekerci, Özgür Bayraktar, MHP İl Başkanı Nejat Karataş katıldı.

Kayseri'de sabah saatlerinde meydana gelen terör saldırısını kınayarak konuşmasına başlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, şehitlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Terörün her coğrafyada gerçekleşebileceğine dikkat çeken Tanrıkulu, "Terör yurt sathına yayıldı. Terör Türkiye'nin şüphesiz her coğrafyasında olabilir bu noktada devlet üstüne düşeni yaparak, teröre karşı mücadelesini yürütmek zorundadır. Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde daha önce de polislerimize bir saldırı yapılmıştı. Bugün yapılan bu menfur saldırının belirli amaçları olabilir. Bunu yürütülen soruşturma ilerledikçe daha net görerek, kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

"Türkiye bıçak sırtı bir süreçten geçiyor"

Türkiye'nin bıçak sırtı bir süreçten geçtiğini dile getiren Tanrıkulu, "Güvenlik ve jeopolitik riskler, terör ve siyasi ve ekonomik gelgitler Türkiye'nin önünü tıkamakta, potansiyel gücünü tüketmektedir. Ülkemiz 2016 ikinci yarısından itibaren çok ciddi anlamda iç ve dış siyasi krizlerle birlikte terörle mücadele, Suriye ve Irak'ta meydana gelen gelişmeler, AB ile ilişkilerde tıkanma sürecine girmiştir. İç ve dış güvenliğimiz ciddi tehditlere maruzdur. Milli güvenlik sorunları ağırlaşmaktadır. Toplumsal huzursuzluk giderek derinleşmiştir. Türkiye15 temmuz FETÖ darbe girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamıştır. Ülkemiz tarihin en kanlı üç terör örgütü PKK/PYD, IŞİD ve FETÖ'ye karşı Türkiye içinde ve dışında manasız bir mücadele içindedir. Bölücü hainler Türkiye'nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşindedir. Türkiye çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıyadır. Adeta sırat köprüsünden geçmektedir" diye konuştu.

"Kısır çekişmeleri bir kenara bırakmalıyız"

Birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Türkiye hepimizindir, hepimizin ortak vatanıdır. Siyasi gündemde kronik çekişme ve çatışma konusu olarak duran temel sorunları bu anlayışla ele almak, ülkemizin önünü açmak ve geleceğini planlamak zorundayız. Kemikleşmiş önyargıları ve kısır çekişmeleri bir kenara bırakmalıyız. Vatan ve millet Vatan ve millet sevdasıyla bir arada hareket edebilme basiretini muhakkak suretle gösterebilmeliyiz. İşte bu yüzden Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadelede olduğu gibi Türkiye'de rejimin yeniden oynayan taşlarını, sarsılan temellerini onarmak, hükümet tarzını anayasal temele oturtmak için elini demokrasi tuğlasının altına koymuştur" ifadelerini kullandı.

"Sonu olmayan polemiklerden fayda görülmedi"

Türkiye'nin bu güne kadar sonu olmayan polemiklerden ve kısır çekişmelerden bir fayda göremediğini de ifade eden Kenan Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Sonu olmayan polemiklerden, anlamsız hizip ve bloklaşmalardan bugüne kadar bir fayda sağlamamıştır. Tam tersine Türkiye kaybetmiş, umutlar heba edilmiş, milletimiz zarar görmüştür. Bu yüzden siyasi mücadeleleri sadece iktidar hedefiyle sınırlandırmak bu günlerde anlamını yitirmektedir. Genel başkanımız Devlet Bahçeli'nin, Türkiye'nin bugünlerini önceden görüp, gerilim ve kutuplaşmanın sakıncalarını vurgulayıp Türkiye'nin normalleşmesi gereğini sürekli gündemde tutması bu yüzdendir."

MHP genel başkanları ve milletvekilleri haftasonu da farklı toplantılarda vatandaşlarla bir araya gelip partilerinin görüşlerini anlatacaklar. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmet Kenan Tanrıkulu Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

title