Haberler

Tanrıkulu'na İlk Tepki Ak Partili Dağ'dan

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ,CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine taşıması üzerine bir açıklama yaptı.

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ,

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine taşıması üzerine bir açıklama yaptı. AK Partili Hamza Dağ, sert tepki göstererek "Her zaman olduğu gibi HDP'nin yardımına ilk koşan CHP oldu" dedi.

AK Parti Milletvekili Hamza Dağ, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine taşımasına tepki gösterdi. CHP'nin, Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili teklife yüzde 85 oranında 'hayır' oyu verdiğini ifade eden Dağ, şöyle konuştu:

"CHP, teklifin referanduma gitmesinden korktuğu için vekillerinin çok az bir kısmına 'evet' oyu verdirdi. Yoksa gönlü bu teklifin geçmemesinden yanaydı. Gerek dokunulmazlık teklifinin komisyon aşamasında gerek genel kurul aşamasında CHP'nin, HDP'ye nasıl arka çıkmaya çalıştığını tüm milletimiz gördü. Ana muhalefet lideri ve onun vekilleri şimdi kalkıp HDP'nin akıl hocalığına soyundu. HDP'ye bu değişikliğin iptali için yol gösteriyor öncülük ediyorlar. Her zamanki gibi HDP'nin yardımına ilk koşan CHP oldu."

"KILIÇDAROĞLU ÇARK EDİYOR"

Dağ, konuşmasında, Kılıçdaroğlu'nun "HDP'nin Anayasa Mahkemesine itirazı için destek veren, imza atan vekil olursa partiden ihraç edeceğini" söylediğini hatırlattı.

Dağ, şunları söyledi: "Her zaman kendi ile çelişen ve çark etmesi ile ünlenen Kılıçdaroğlu, yine çark ediyor ancak bu sefer bilerek ve isteyerek çark ediyor. Çünkü kardeş partisi HDP'nin zarar görmesini istemiyor. Kılıçdaroğlu'nun CHP'si ile HDP'nin nasıl bir ittifak içerisinde olduğunu, nasıl kardeş partiler haline geldiğini başta İzmirliler olarak tüm Türkiye farkına vardı. Bunun içinde Kılıçdaroğlu her gittiği yerde protesto ediliyor. Mustafa Kemal'in CHP'sini terör örgütlerinin arka bahçesi haline getirenler ve buna sessiz kalanlar utansın. CHP'yi bu hale getirenlere millet hesabını çok ağır soracaktır." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hamza Dağ AK Parti İzmir Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title