Haberler

Tanrıkulu'dan Fetö' Mağduru Araştırma Görevlisi ve Kamu Personeli İçin Meclis Araştırması İstemi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mesleğe giriş sınavlarında mağdur ettiği araştırma görevlisi ve kamu personeli adayı gençlerin haklarının iade edilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mesleğe giriş sınavlarında mağdur ettiği araştırma görevlisi ve kamu personeli adayı gençlerin haklarının iade edilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Tanrıkulu, Türkiye Büyük Milelt Meclisi Başkanlığı'na (TBMM) gönderdiği yazılı soru önergesinde, gerekçe olarak şunları belirtti:

"FETÖ'nün AKP Hükümetleri dönemindeki kadrolaşma çabasının ülkemize verdiği en büyük zararlardan birinin bilim insan veya bürokrat olmak için yola çıkan parlak zekalı, aydınlık, dürüst koca bir kuşağı saf dışı bırakarak soru çalmaktan ve kopya çekmekten başka hiçbir şey bilmeyen, yeteneksiz, liyakatsiz bir güruhu üniversitelerimize ve kamuya yerleştirmesi olmuştur. Tek tek binlerce gencimiz mağdur olurken, asıl büyük kaybı Türkiye yaşamıştır. Türkiye'nin akademik dünyadaki başarısızlığı, eğitimin ve üniversitelerin getirildiği nokta ortadadır.

Başka mesleklere ve başka ülkelere savrulan gençlerin haklarının acımasız ve utanmazca bir şekilde yendiği bugün devam eden soruşturmalarda somut şekilde ortaya çıkmaktadır. Zaman yetersizliği ve soruların zorluğu nedeniyle tüm soruları okumanın bile çok zor olduğu ALES sınavında bir anda tüm soruları yapan on binler türemiştir.

Soruşturma bulgularına göre, üniversitelere araştırma görevlisi alımında temel kriter olan ALES sonuçları incelendiğinde binlerce kişinin kopya çektiği belirlenmiştir. 2005 yılında ALES'e giren 226 bine yakın adayın yüzde 0,1'i soruları tam ya da 2 eksik ile tamamlarken ve tam yapanların sayısı 100 iken 2008'de bu rakam 11 bin 390'a, 2009'da ise 20 bin 290'a çıkmıştır".

Tanrıkulu, hayatın olağan akışına ters olduğunu belirttiği bu sonuçlara göre 2008 ve 2009 sınavlarında en fazla 3 hata yapanın dahi dereceye giremediğini belirtirken, iki sınavda toplam 32 bin 320 birinci çıktığını hatırlattı.

Tanrıkulu, gece gündüz ders çalışıp yıllarca atanmayı bekledikten sonra atanamayan gençlerin yaşadığı hayal kırıklarının herkesin malumu olduğunu belirttiği meclis araştırması isteminde, "Ne yazık ki intihar eden gençlerimiz bile olmuştur. Bugün 2008 yılından başlayarak ÖSYM'nin düzenlediği ÜDS, Kpss, ALES sınavlarıyla ilgili yapılan inceleme ve soruşturmalar sırasında yaklaşık 400 bin kamu personelinin FETÖ ile bağlantısı olabileceği görülmüştür. Herkes gibi adil yargılanma haklarını tam olarak kullanması gereken bu şüphelilerden hukuki süreçler tamamlandıktan sonra görevden uzaklaştırılacakların yerine, istemeleri halinde söz konusu sınavlarda mağdur edilen gençlerimiz getirilmelidir. AKP İktidarı ise, bu durumda, "kendi yandaş"larını gözeterek yeni alımlara girişirse, FETÖ'nün yaptığına benzer bir fırsatçılık ve acımasızlık doğacaktır.

Merkezi yerleştirme ile atama yapılan ÖYP ve KPSS kadrolarına başvurup, soruları çalanlar yüzünden herhangi bir kadroya yerleşemeyen gençlerimizin ÖSYM ve YÖK kayıtlarına göre tespit edilerek bu atamalardaki haksızlıkların bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. Bu amaçla yapılması gereken tespitler ile alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması elzemdir" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title