Haberler

"3 Şehidin Failleri Bir An Önce Açığa Çıkarılmalı"

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ceylanpınar'da şehit olan 3 askerin faillerinin bir an önce açığa çıkarılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ceylanpınar'da şehit olan 3 askerin faillerinin bir an önce açığa çıkarılmasını istedi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, dün Ceylanpınar'da çıkan çatışmada şehit olan 3 askerin faillerinin bir an önce açığa çıkarılmasını istedi. Ceylanpınar'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Tanrıkulu, "Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını okudum, basına yansıyan haberleri de gördük. YPG'liler bu olayın failleri olmadıklarını ifade etti. Daha doğrusu ifade etmiş durumdalar. Bir an evvel bu olayın açıklanması lazım, bu çatışma neden meydana geldi? Sınır bölgesinde bulunan IŞİD Suriye'de palazlandı. Lojistik üst olarak Türkiye'yi kullandı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

Tanrıkulu, 25 Temmuz cuma günü çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Diyarbakır'da ağırlayacaklarını sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Muzaffer Sayın Ceylanpınar Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title