Haberler

Tankın Üzerinde Yakalanan Emniyet Müdürünün İfadesi Ortaya Çıktı

Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Vatan Caddesi'nde bir tankın üzerinde askeri üniformayla görüntüleri ortaya çıkan Eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı'nın ifadesi ortaya çıktı

15 Temmuz darbe girişiminde tankın üzerinde tutuklanan Eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı'nın "Kışlalarına dönmelerini söyledim. Ateş ettiler. Silah sesleri artınca ben de kendimi zırhlılardan birine attım" diyerek kendini savunduğu ortaya çıktı.

TANKIN ÜZERİNDE YAKALANDI

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Vatan Caddesi'nde bir tankın üzerinde askeri üniformayla görüntüleri ortaya çıkan Eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı, tutuklandı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanması talebiyle savcılığa sevk edilen Aynacı hakimlikteki ifadesinde, suçlamaları kabul etmedi. Pasif görevde olduğunu ve personel evinde 4. sınıf emniyet müdürü olduğunu söyleyen Aynacı, olay gününe ilişkin şunları söyledi;

"KIŞLALARINA DÖNMELERİNİ SÖYLEDİM"

"Saat 22: 00 gibi mesaj geldi. Tam teçhizat müdüriyete gelmemiz istendi. Ben de yakındım. Anıt girişinde bizim memurlarımız vardı. Ne olduğunu sordum. 'Asker-polis arasında karmaşa olduğunu' söylediler. 4 tane zırhlı gördüm. Basit bir şey olduğunu düşündüm. Askerler silahımı teslim etmemi istediler. Ben de kabul etmedim. Başlarındaki genç komutanla konuştum. Emniyet müdürlüğünü ele geçireceklerini söylediler. Beni telefonla biriyle konuşturdu. Amaçları ne ise yanlış olduğunu söyledim. Buradan kışlalarına dönmelerini söyledim. En öndeki aracın üstündeki askere yanına geleceğimi, konuşacağımı söyledim. Kışlalarına dönmelerini söyledim. Ateş etti. Ben de aşağıya atladım. Silah sesleri artınca ben de kendimi zırhlılardan birine attım. Orada bir üsteğmen vardı. Onlara gitmelerin söyledim"

"ŞEHİR EFSANESİ... ÜZERİMDE POLİS ÜNİFORMASI VARDI"

İfadesinde sadece arabuluculuk yaptığını belirten Aynacı, "Benim üzerimde polis üniforması vardı. İş çığırından çıktı. Bir asker G-3 ile ateş etti. Memur gelmesini bekliyorduk ancak kimse gelmedi. En son bir komiser geldi. Benim o anda darbe olacağı aklıma bile gelmemişti. 5 bin polisin çalıştığı yere 4 araçla darbe yapılması mümkün olmadığından benimde aklıma öyle bir şey gelmedi. Ben birkaç müdürle sorun yaşadığım için pasif göreve alındım. Benim hakkımdaki haberler şehir efsanesine döndü. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

TUTUKLANDI

Aynacı, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Cumhurbaşkanına suikast", "TBMM'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Kasten öldürme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GEZİ OLAYLARI DÖNEMİNDE GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRÜYDÜ

25 Temmuz 2013'te İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan Mithat Aynacı Gezi olaylarının da arasında bulunduğu yaklaşık 6 ay boyunca İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapmış, daha sonra Gebze İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olarak tayin olmuştu. Aynacı'nın 1 Kasım 2014'te FETÖ/ PDY mensubu olduğu öne sürülerek açığa alınarak meslekten ihraç edildiği ve açtığı dava sonucunda mesleğe geri döndüğü fakat yeni görev ve atama yapılmadığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vatan Caddesi İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (7)

cin ali:

hiç arlanmadan, insanların aklıyla alay ederek yalan söylüyor. Vallahi sözün bittiği yerdeyimAllah belanızı versin,

10
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

İNSANA SORMAZLAR MI HADİ ATEŞ ETTİLER SAKLANAYIM DİYE ADAMLARIN TANKINA BİNDİN. EE ÜNİFORMANI NEDEN DEĞİŞTİRDİN ORTAMA AYAK UYDURMAK İÇİN Mİ

8
0
yanıtYanıtla
Türk Vatandaş..............:

Yalaaaaaaaaaan. Allah''ı nasıl kandıracaksın.

6
0
yanıtYanıtla
anti darbeci:

bu Adam yalan söylüyor. hemde fazlasıyla adamın kamuflajlı görntüleri var da bu salağın haberi yok devir iletişim devri gerizekalı herif her şeyin kayıt altında sen ve kendi milletine ateş açan bomba atan ne kadar vatan haini varsa cezasını ödeyeceksiniz o pis ruhlarınız bedenlerinizden alınacak

3
1
yanıtYanıtla
ido:

var ise 1. dereceden delil olur:D, ateş olmayan yerden de duman cıkmaz, ne yani adama iftira mı attı şimdi halk, ne garezi var kim oldugunu nereden bilsin o anda deklanşöre basan adamın

yanıt0
yanıt0
General Raam:

suçlamalarda bir acayip yani halka sor bakalım kabul edecek mi

3
0
yanıtYanıtla
bir garip insan:

hava kuvvet komutanı ile jandarma genel komutanı bence galip mendide darbeyi planlayanlar arasındadır yok düğündeymiş yok düğünmüş maytap patlamış bahane gibi duruyor. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title