Haberler

Kendini Araca Kilitleyip Tankların Önüne Geçti

Güncelleme:

Hain darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda kendini aracına kilitleyerek tankların önüne geçen Elazığlı servis şoförü Erdem Aksan, yaşadıklarını anlattı.

Darbe girişiminin yaşandığı15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'nda kendisini aracına kilitleyerek tankların önüne geçen Elazığlı servis şoförü Erdem Aksan, yaşadıklarını anlattı.

İÇ HATLARDA YOLCU BEKLİYORDU

Kendisine ait servis aracıyla özel bir havayolu şirketinin kabin memurlarını ve pilotlarını Atatürk Havalimanı'na taşıyarak geçimini ağlayan 35 yaşındaki Aksan, olay günü saat 22.00'de iç hatlar gidiş katında yolcu beklediğini söyledi. Bu sırada sosyal medya ve internet sitelerinden, askeri kalkışmanın büyüdüğüne dair bilgiler aldığını dile getiren Aksan, aracını bırakarak, havalimanı ana giriş kapısına gittiğini ifade etti.

''TANKLARI PROSTESTO EDEREK GÖNDERDİK''

Aksan, vatandaşların da yoğun şekilde buraya gelmeye başladığını dile getirerek, "Kısa bir süre sonra tanklar da gelmeye başladı. Tankların önüne kendimizi siper ettik, durdurduk. Yoğun protestolar sonucu bir arbede yaşandı. Sonra tanklardan bir tanesini gönderdik. Daha sonra ikinci tankı da yoğun protestolar sonucu gönderdik." diye konuştu.

ARACININ ÖNÜNE TÜRK BAYRAĞI ASTI

Havalimanı girişinde olayların sakinleşmeye başlaması üzerine tekrar aracının bulunduğu bölüme geldiğini belirten Aksan, burada palet seslerini duyduğunu söyledi. Aksan, iç hatlar geliş terminaline yürüdüğünde iki tankın son sürat içeriye doğru geldiğini, vatandaşların da onu takip ettiğini ifade ederek, hemen aracının önüne Türk bayrağı astığını bildirdi.

DİREKSİYONU TANKIN ÖNÜNE KIRDI

Direksiyonu bir anda tankların önüne doğru kırdığını anlatan Aksan, şunları kaydetti: "O dakika tabii ki vatandaşlar daha fazla aşka ve şevke geldi. Kendilerini tankların önüne siper ettiler. Ben de kapıları içeriden kilitledim. 'Beni çıkarmasınlar, ezerseler de ezsinler' dedim. Tank, ilk hamlede arabanın üstüne çıktı, sonra geri çıktı. 10-15 saniye sonra tam gaza basarak, insanları eze eze, dağıtarak, bastı geçti. İkinci tankı bırakmadık, ikinci tank orada kaldı. Ertesi gün saat 04.00'e kadar buradaydık. Daha sonra artık tükendik. Emniyete gittik, arabamı buraya çektiler. Rapor falan tuttuk tabii. Araç kendi aracım."

''HER TARAFI BOMBALAMAYA BAŞLAMIŞLARDI''

Erdem Aksan, bir gazetecinin, "Tank, aracının üstüne gelirken neler hissettin, korkmadın mı?" şeklinde sorusuna, "O dakika hiçbir şeyin önemi yoktu. Çünkü ertesi gün sabah olduğunda bir IŞİD gibi kafalar kesilecekti. Onun artık az çok farkına vardık. Çünkü her tarafı bombalamaya başlamışlardı. Darbe eğer gerçekleşmiş olsaydı bugün havalimanında insanlar çırılçıplak olacaktı. Elleri kelepçeli olacaktı." cevabını verdi.

Türkiye olarak çok kötü bir olayı atlattıkları için Allah'a şükrettiğini ifade eden Aksan, kendisine sosyal medya aracılığıyla dualarını iletenlere de teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title