Haberler

Tanker Faciasında 1 Ölü, 66 Yaralı Var

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Kıraç, Lice'de LPG yüklü tankerin devrilip infilak etmesi ve 1 kişinin ölümü 66 kişinin de yaralandığı kazanın ardından basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Lice'de LPG yüklü tankerin devrilip infilak etmesi ve 1 kişinin ölümü 66 kişinin de yaralandığı kazanın ardından basın toplantısı düzenledi. Kıraç, 29 ağır yaralının ambulans uçak ve helikopterler başka illere nakledildiğini belirterek, Diyarbakır'da tedavi altında bulunan 35 yaralıdan 14'ünün hayati tehlikelerinin sürdüğünü söyledi.

Kıraç, basın toplantısında olayı anlatıp kriz masası oluşturduklarını ve kazadan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Olayın ardından otobüs muavininin yardım istemesiyle tüm ekiplerin seferber edildiğini söyleyen Kıraç, Olaya ilk saatten itibaren düzenli bir şekilde müdahale ederek yaralıların bir an önce yangından çıkarılması, yangının söndürülmesi için itfaiye ekiplerinin bölgeye gitmesi söndürülmesi, yaralılardan acillerin helikopterlerle diğerleri karayolu ambulanslarla ilk olarak Hani ve Lice hastanelerine sevk edildi dedi. Diyarbakır'daki hastanelerdeki tedavi gören yaralı sayılarını veren Kıraç, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı duruma el koydu, bilirkişi incelmesini yaptırdı. Teknik incelemeleri de sürdürüyorlar. Adli tahkikat sonrası ilgili adli merci bunun hukuki gereğini yaparak yargılama süreci başlatılarak kamuoyuyla paylaşılır dedi.

Bu arada devrilip infilak eden tanker ve yanan otobüsler bugün öğleden sonra karayolundan çekildi. Tanker, bir TIR'ın üzerine yüklenerek taşındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Cahit Kıraç Diyarbakır Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title