Haberler

Tanju Okan Mezarı Başında Anıldı

Tanju Okan İzmir'de anıldı Sanatçı Tanju Okan, ölümünün 20. yılında, ölümünden bir süre önce yerleştiği İzmir'in Urla ilçesinde anıldı Sanatçı Tanju Okan, ölümünün 20. yılında, ölümünden bir süre önce yerleştiği Urla ilçesinde anıldı.

Tanju Okan İzmir'de anıldı

Sanatçı Tanju Okan, ölümünün 20. yılında, ölümünden bir süre önce yerleştiği İzmir'in Urla ilçesinde anıldı

Sanatçı Tanju Okan, ölümünün 20. yılında, ölümünden bir süre önce yerleştiği Urla ilçesinde anıldı.

Urla Belediyesi Okan için İskele Kabristanı'ndaki mezarı başında anma töreni düzenledi. Törende Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi, Okan'ın mezarına kırmızı karanfil bırakıldı.

Törene katılanlardan gazeteci Öcal Uluç, Okan'ın dostu olduğunu belirterek, yeri doldurulamayacak bir sanatçı olduğunu söyledi.

Okan'ın sanatıyla iz bırakan müzisyenlerden biri olduğunu vurgulayan Uluç, "Ölümünden beri yeri doldurulamamıştır. Çok büyük bir sanatçıydı. Maalesef özel hayatında büyük kırılmalar oldu. Bu yüzden hastalandı ve 58 yaşında vefat etti. Allah rahmet eylesin. Umarım nur içinde yatıyordur." ifadelerini kullandı.

Anma törenine 5 kişinin katıldığı görüldü.

Daha sonra İskele Mahallesi'ndeki Tanju Okan Parkı'nda lokma döktürüldü. Güçlü sesi ve ölümsüz eserleriyle Türk Pop müziğine damgasını vurmuş isimlerden biri olan Tanju Okan, ölümünün 20. Yılında mezarı başında anıldı.

İZMİR(AA) - 23 Mayıs 1996 günü hayata gözlerini yuman müzisyen ve sinema oyuncusu Tanju Okan için Urla Belediyesi, Urla İskele Kabristanı'nda bulunan mezarı başında anma töreni düzenledi.

Anma törenine sadece Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, usta gazeteciler Öcal Uluç ve Kenan Sever, ressam Sema Akgül ve Tanju Okan hayranı Emin Yıldırım katıldı.

Kuran'ı Kerim tilavetinin sonrasında rahmetli Tanju Okan için dua edilerek mezarına kırmızı karanfiller bırakıldı.

Kabristan töreninden sonra İskele Mahallesi'nde bulunan Tanju Okan Parkı'nda Tanju Okan hayrına Urla Belediyesi tarafından lokma döktürüldü.

Anma töreninden sonra açıklama yapan Öcal Uluç Tamju Okan hakkında "Tanju Okan Türk sanatçısının iz bırakan müzisyenlerinden biriydi. Kendisini 1960 – 61 yıllarında Ankara Orduevi'nde gencecik ve ismi bilinmeyen, tanınmayan bir askerken tanıdım. Babam subaydı. Orduevinin komutanı da babamın sınıf arkadaşıydı. Oraya giderdik Cumartesi geceleri orada Selçuk Tun Orkestrası müzik yapardı. Selçuk Sun o sıralarda Tanju Okan'ı tanımış, şarkı söylerken sesini çok beğenmiş almış ve ilk defa Ankara'da bir resmi orkestrada solist yapmıştır. Daha önce gençliğinde Manisa'da ve İzmir ilçelerinde kurduğu amatör ekiplerle düğünlere giderken orada sanat tarihine geçecek ilk adımları attı. Selçuk Sun Orkestrası'na aldı. Sonra Ankara Göl Gazinosunda askerlikten sonra Orhan Sezener Orkestrası'nın solisti olarak çıktı. O zamanın en büyük sanatçılarının Müzeyyen Senarların, Behiye Aksoyların şarkı söylediği sahnelerde bunların hemen altındaki solist olarak şarkılar söyledi. O zamanlar yabancı şarkılarda söylerdi. Ünü yayılmaya başladı. Sonradan Türkçe şarkılar ve albümler yapmaya başladı. Kendisini çok dinleme fırsatım oldu. Arkadaşımdı, dostumdu.

Sonra İstanbul'a gitti. Şarkılarıyla yeri doldurulamayacak sanatçı oldu. Hakikaten ölümünden beri yeri doldurulamamıştır. ve görüyorum ki inşallah doldurulur ama doldurulacak gibi de değil. Çünkü hakikaten çok büyük bir sanatçıydı. Maalesef özel hayatında büyük kırılmalar oldu.bu yüzden hastalandı ve 58 yaşında vefat etti. Allah rahmet eylesin. Umarım nur içinde yatıyordur. Eh zamanın birinde yine onunla buluşacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tanju Okan Öcal Uluç İzmir Urla Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title