Haberler

Tanju Çolak: Fatih Terim, Rıdvan Dilmen'i Ağlattı

Güncelleme:

Efsane golcü Tanju Çolak, "torpil" konusunda isyan etti, "Rıdvan, Ümit Milli Takım'ın başına geçecekti, eleyip başkasını hoca yaptılar. Rıdvan yanımda ağladı." dedi.

Türk futbolunun efsane golcüsü Tanju Çolak, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i hedef alırken, şu anda yorumculuk yapan eski futbolcu Rıdman Dilmen hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu.

24 TV'de yayınlanan 'Anlık Skor' programında konuşan Tanju Çolak, 'torpil' konusunda sert ifadeler kullandı.

"RIDVAN YANIMDA AĞLADI"

Tanju Çolak, Fatih Terim'in milli takıma ikinci kez gelişinde, Rıdvan Dilmen'in Ümit Milli Takım'a geleceğini ancak son anda torpille başka ismin bu görevi aldığını iddia ederek, "Terim'in yıllarca peşinde koştum. Fiorentina'dayken mektup yazdım. Can Çobanoğlu aracılığıyla yardımcısı olmak istediğimi söyledim. Bana geri dönmedi. Araya adam koydum. Bana cevap bile vermedi. Görmezden geldi. Bir gün Rıdvan Dilmen'i Ümit Milli takım teknik direktörlüğü için aradılar. Ataköy'de Rıdvan ile birlikteydik. Olimpiyat evinde basın toplantısı düzenlendi. Orada Rıdvan'ı eleyip başka birini teknik direktör yaptılar. Rıdvan yanımda ağladı. Rıdvan'ın yerine gelen adam torpille geldi. Sonradan ben Cemal Aydın'ı devreye sokarak A2 Milli takımı teknik direktörü oldum" dedi.

"ONLAR TORPİLLE GELMEDİ Mİ?"

Eski milli futbolcu, "Ben A2 Milli takımı teknik direktörü olduğumda Oğuz Çetin ve Metin Tekin, Fatih Terim'in yardımcılarıydı. Antep'e ya da başka bir Anaolu kentine futbolcu izlemek için gitmek istiyorum ama bu isteğimi Oğuz'a söyüyorum. Hiçbir futbolcuyu izlememe izin verilmedi. Terim benimle muhatap olmadı. Bir gün beni yanına çağırdı. 'Ben sana kızgın ve kırgınım' dedi. Benim torpille geldiğim için kırgın olduğunu söyledi. Ben de kendisine mektup yazdığımı, mesaj attığımı ama bana cevap vermediğini söyledim. Oğuz ve Metin de odadaydı. 'Oğuz ve Metin de torpille gelmedi mi? Onların benden ne üstünlüğü var. Ben Avrupa gol kralıyım bana niye şans verilmiyor' dedim. Milli takım heyeti olarak bir yere geziye gittiğimizde benden başka herkese bilet alınmıştı ancak bana bile alınmamıştı. Kendi paramla aynı uçağa biletimi aldım. Beni görünce şok oldular. Arkadaşlarım Metin ve Oğuz bile benimle konuşmadılar. Uçaktan indiğimizde ise herkesi arabayla aldılar. Bineceğim arabada ise Metin Tekin kapıyı kapattı ve gitti. Beni almadan gittiler. Ünal Karaman aynı görevde benden önce 40 bin lira maaş alıyordu. Bana 9 bin lira verdiler. Ama benim için para önemli değildi. Sonunda istifa ettim. Cemal Aydın'ı arayarak olayları anlattım ve istifa ettim. İki günlük sürede ise onlardan intikamımı aldım ama bunları burada anlatmayacağım" ifadelerini kullandı.

"RIDVAN'I YALARIM YUTARIM"

Rıdvan Dilmen hakkında konuşan Çolak, "Rıdvan benim can ciğer dostum. Şimdi görsem yalarım yutarım. Bana çok yanlış yaptı. Benden daha çok oğluma yanlış yaptı. Ama yine de benim eski dostumdur. Kendisini çok severim" dedi.

FATİH TERİM, MİLLİ TAKIM'IN BAŞINA NASIL GELDİ?

Programda Fatih Terim'in A Milli Takım'ın başına ilk kez gelişi de tartışılırken, yorumculardan Engin Verel, "Mehmet Ağar, Göztepe'yi çalıştıran Fatih Terim'i Piontek'in yardımcısı yaptı. Milli Takım'a soktu'' dedi.

Tanju Çolak ise, ''Türkiye'nin gerçeği bu. Bize niye yol verilmiyor? Benim neyim var? Ben yalan söylemem. Aldatıldığım kaçak araba mevzusunda 22 ay hapis yattım. Cezamı çektim. Beni niye sevmiyorlar anlamıyorum. Bana neden görev vermiyorlar?" şeklinde konuştu.

"VEDAT VE ERCAN TORPİLLE GELDİ"

Milli Takım'ın yeni yardımcı antrenörleri Abdullah Ercan ve Vedat İnceefe'nin, Terim'in onayı olmadan göreve geldiği ileri sürülürken, bu konuda Muhittin Boşat, "Terim'in yerinde olsam bu adamlar geldiğinde ceketimi alır giderdim. Milli takımda olacak adam değiller" dedi.

ÜMİT DAVALA NEDEN YOK?

Ümit Davala hakkında da konuşan Tanju Çolak, "Ümit Davala neden milli takıma alınmadı. Terim için elini kırdı. Ümit Davala zamanında Terim'e çok sinirlendi. Sinirini almak için duvara vurarak elini kırdı" diyerek, ilginç bir iddiada bulundu.

"BU YÜZDEN GELİŞMİYOR"

Tanju Çolak, Türk futbolunun neden gelişmediği hakkında, "Serpil Hamdi Tüzün'ün yardımcılığını yaptım. O çok sertti. Ben futbolcularla şakalaşıyordum. Bir gün antrenmanda kalecilere goller attım. Sonra beni yanına çağırdı ve 'Sen benim kalecimin moralini neden bozuyorsun?' diye beni fırçaladı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Rıdvan Dilmen Ümit Davala Fatih Terim Tanju Çolak Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (41)

.......................:

rıdvan Dilmen den cacık olmaz millli takım kim o kim futbolculuğuda çok iyi olsaydı uzun süre oynardı.

1
17
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Terimin neresi hoca ya mehmet ağarın adamı o

11
4
yanıtYanıtla
mehmet emin:

Bravo gercekten HELAL OLSUN cok dobra ve baba konusmus. . torpil adam kayirma milletin kanina islemis

13
1
yanıtYanıtla
taraftarMobil-ANDROID:

fatih terim hocamı hiç tanık olmadm.Adam ise hiç deyil.muabete bile değmez bu şahıs

8
5
yanıtYanıtla
ercen ozelMobil-ANDROID:

terim kovulmadan gitmez

11
2
yanıtYanıtla
pistof:

Fatih terimin yerinde kururlu bir hoca olsa millitakimi simdi birakir ama bu adamda kurur yokkibiz bu hocaylan bir yere varamayiz ancak hayal fatih cebini doldur . . . . . . . . . . . ?. . . . . .

10
3
yanıtYanıtla
muromobilWeb@haberler.com:

şimdiye kadar rte nin çoğu şeyine eyvallah dedik ama terimin adını stada vermesi hiç yakışık olmadı

9
3
yanıtYanıtla
Şeref YARDIMCI:

Bir ınsan kendi takımının yenilmesini istermi ne yalan soyleyeyım terim varsa takımın basında ben yenılmeyı tercıh ederim. . . . . . . . Turk futboluna gerı pasından baska bır sey vermeyen bır ınsan kurtaıcı olarak gelıyorya ne mutlu bıze. . . . . aldıgı ortada senol 600 bın dolar terım 8 mılyon dolar. . . . . ADALET NERDESIN KIZIM . . . . .

8
4
yanıtYanıtla
sivasspormobilWeb@haberler.com:

Milli takimin basina senol günes veya ridvan dilmen gelsin.fatih terim bu isi bilmiyoooooooor.

9
2
yanıtYanıtla
HAKAN:

FATİH TERİM OLDUĞU SÜRE BU TAKIMDAN BİR ŞEY OLMAZ ADAMA DÜNYALARI VERDİLER MAKAM VERDİLER MEVKİ VERDİLER AMA SONUÇ HÜSRAN

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title