Haberler

Taner Yıldız - Afşin-Elbistan-Divriği Doğalgaz Boru Hattı Sözleşmesi İmza Töreni

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Taner Yıldız protokolde otururken-Afşin-Elbistan-Divriği doğalgaz boru hattı sözleşmesi imza töreni - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın konuşması Afşin-Elbistan-Divriği doğalgaz boru hattı sözleşmesi imza töreni- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: - "Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için bütün bu yatırımları devam ettirmemiz lazım" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için bütün bu yatırımları devam ettirmemiz lazım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Taner Yıldız protokolde otururken-Afşin-Elbistan-Divriği doğalgaz boru hattı sözleşmesi imza töreni - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın konuşması Afşin-Elbistan-Divriği doğalgaz boru hattı sözleşmesi imza töreni- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: - "Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için bütün bu yatırımları devam ettirmemiz lazım" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için bütün bu yatırımları devam ettirmemiz lazım" dedi.Yıldız, Afşin-Elbistan A Santrali'nde düzenlenen "Afşin-Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hatları Yapım İşi İmza Töreni"nde, Kahramanmaraş'ın zengin kaynaklara sahip illerden biri olduğunu söyledi.Afşin ve Elbistan ilçelerindeki linyit rezervine değinen Yıldız, buradaki projelerin aynı zamanda Türkiye'nin büyümesine katkı sunacağını vurguladı.Türkiye'deki linyit rezervlerinin üçte birinin bu bölgede olduğunu anımsatan Yıldız, bunların Türkiye ekonomisine kazandırılmasıyla ilgili birçok girişimlerinin olduğunu kaydetti.Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının "çevreye rağmen" değil, çevreyle uyumlu bir şekilde ekonomiye kazandırılması gerektiğini dile getiren Yıldız, şöyle konuştu: "Enerji sektörü olarak 13 yılda Kahramanmaraş sınırları içerisine yaklaşık 3 milyar liralık yatırım yaptık. Tükettiği elektriğin daha fazlasını üreten bir ildeyiz. Bu kömür havzasında kurulu olan 2 bin 800 megavatlık ünite dışında 8 bin megavatlık termik santral üniteleri daha kuracağız. Yani Afşin-Elbistan, yalnızca Kahramanmaraş veya Türkiye'nin projesi değil, uluslararası yatırımcıları da ilgilendiren önemli bir bölgedir. Bazen insanlar yaşadıkları bölgede her zaman iç içe olduğu için bunun farkında olmayabiliyor. Bu çok ciddi bir zenginlik, önemli bir kaynak. Bu yüzden bizim burada amacımız 80-85 milyon ton kömür çıkartmak ve 45 milyon kilovatsaatlik bir elektriği buradan üretmektir."Yıldız, Türkiye'de 72 kente doğalgaz götürüldüğünü anımsattı.Türkiye'ye hizmet etmeyi sürdüreceklerini anlatan Yıldız, "Halkımızın zihninde tereddütler oluşturmaya çalışanlar var. O boş vaatler konusuna hiç girmeyeceğim çünkü kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için bütün bu yatırımları devam ettirmemiz lazım" diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da bugünkü imzanın, çözüm üreten siyasetin önemli bir ürünü olduğunu dile getirdi. Milletin iradesinin taşıyıcısı olan siyasetin yansımadığı her noktanın karanlık ve korsan olduğunu vurgulayan Ünal, "Bu milletin iradesi, millet adına devletin her noktasını denetleyecek ve devletin her noktasına yansıyacaktır. O yüzden siyaset kurumunu güçlendirmek, siyasette temsili artırmak, siyasetin itibarını yüceltmek zorundayız" ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından 200 kilometrelik doğalgaz boru hattının yapım işine ilişkin sözleşme, firma yetkililerinin katılımıyla imzalandı.

Kaynak: AA / Güncel

taner yıldız elbistan türkiye divriği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title