Haberler

TANAP Projesi'nde Karamehmet Sürpriz Yaptı

Güncelleme:

TANAP'ın boru ihalesini kazanan şirketler Çinli Baosteel Europe GmbH, Borusan-Noksel-Erciyas konsorsiyumu, Tosçelik AŞ, Ümran Çelik-Emek Boru AŞ konsorsiyumu oldu.

İhalenin sürprizi ise konsorsiyumlarda gizli.

Borusan-Noksel-Erciyas konsorsiyumundaki Noksel'in çoğunluk hissesi Çukurova Grubu ile Nokia Corporation, Finnish Fund For Industrial Co. Ltd. ve Başarı Yatırımlar San. Ve Tic. AŞ'nin elinde.

1987 yılında çelik boru imalatı yapmak için kurulan Noksel'in Yönetim Kurulu Başkanı ise Mehmet Emin Karamehmet. Çukurova Holding çatısı altındaki Noksel, İspanya'da bir çok altyapı yatırımını hayata geçiren bir firma.

İHALENİN AYRINTILARI

- Şahdeniz 2 sahasından çıkartılacak doğalgazı Ardahan Posof'tan teslim alacak olan TANAP Boru Hattı Türkiye'yi Doğu-Batı yönünde bir uçtan bir uca geçerek Yunanistan-Türkiye sınırındaki Edirne İpsala'da Trans Adriyatik Boru Hattı'na bağlanacak.

- Ardahan'dan başlayıp Edirne'de bitecek TANAP bin 850 kilometre uzunluğunda olacak.

- Projenin Ardahan'dan Eskişehir'e kadar olan bölümündeki boruların çapı 56 inç, Eskişehir'den Edirne'ye kadarki bölümündeki boruların çapı 48 inç olacak.

- Hattın Çanakkale Boğaz Geçişi ise 19 kilometre uzunluğunda ve 36 inç çapındaki ikiz boru hattı sisteminden oluşacak.

160 BİN BORU DÖŞENECEK

- Boru hattında yaklaşık 1 milyon 280 bin ton ağırlığında toplam 160 bin adet yüksek mukavemetli X70 tipi çelik boru ve bağlantı malzemeleri kullanılacak.

- İnşaat çalışması 2015 ilkbaharında başlayacak ve 2018'de tamamlanacak.

- ÇED Raporunda öngörülen toplam yatırım tutarı 10 milyar dolar.

- Borusan, projenin toplam çelik boru ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'unu karşılayacak.

- Borusan'ın üçte bir pay sahibi olduğu konsorsiyumun kontratı toplam 420 milyon dolar tutarında.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Emin Karamehmet Çukurova Holding Noksel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (2)

Mustafa Durmaz:

hani devleti dolandıranlar hiçbir kamu ihalesine giremeyecekti ?

12
1
yanıtYanıtla
turan özbek:

Türkiyenin en zengin iş adamı olan MEHMET EMİN KARAMEHMET tin işinde kolumu kaybettim Çukurova Gurubuna bağlı Baytur İnşaatda oldu . . . Mahkemeye verdim 2, bintl tazminat kazandım yasal faizle birlikde 5, 600tl tazminat aldım bir kol protezi 9, bin eura M. E. KARAMEHMET beni duy. . . Türkiyenin en zengin iş adamı olan sy M. E. KARAMEHMEDİN işinde kolumu kaybettim bir kol protezi yaptıramayacak iş veremiyeçek kadar fakirler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title