Haberler

Tamek 2 Şirket İle Satın Almak İçin Görüşüyor

Tamek Holding CEO'su Metin Yüksel, 2016 yılında 1 milyar TL ciroya ulaşmak için şirket satın alma planları yaptıklarını açıklayarak, "Ege Serbest Bölgesi'nde dış ticaret alanında uzmanlaşmış yerli bir firmanın yüzde 50'sini almak için anlaştık. Dondurulmuş gıda alanında ise dünyada söz sahibi olmuş bir firma ile görüşmelerimiz var" dedi.

Tamek'in 2011-2016 hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında konuşan Yüksel, Türkiye'de ketçap, domates suyu, hazır yemek ve meyve suyu üretiminde 56 yıldır faaliyet gösterdiklerini, 2002'den itibaren ortalama yıllık yüzde 47 büyüyerek, 2011 yılında 400 milyon TL konsolide ciro hedeflediklerini açıkladı.

2011 yılını "Değişimin Miladı" ilan eden Tamek Holding'in, yaklaşık bir yıldır iş yapış biçiminden organizasyon yapısına, logosundan ürünlerine kadar tamamen yenilendiği bir süreçten geçtiğini kaydeden Yüksel, bu kapsamda Tamek'in ulusal değil, küresel marka olması yolunda bir vizyonunu benimsediğini, stratejik hedeflerlerini ortaya koyarak 2016 yılında 1 milyar TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

-"SATIN ALMAK İÇİN HER TÜRLÜ ANLAŞMA SAĞLANDI"-

Tamek'in, Türkiye'de kendi kategorisinde büyüme sınırlarının hemen hemen üst sınırlarına yakın olduğunu belirten Yüksel, meyve suyu pazarında yaklaşık yüzde 16, gıdada yüzde 12-13'lerde olduklarını söyledi.

2016 yılında 1 milyar TL ciroya ulaşmak için stratejik hedefleri doğrultusunda şirket satın almalarını planlamaya başladıklarını açıklayan Yüksel, şunları söyledi:

"Özellikle yurt dışında çok önemli firmalar bizimle ortak olmak için kapımızı çaldılar. Şirket satın alarak, hedeflerimize daha kısa sürede gitmemizin daha doğru teşhis olacağını düşündük. Çünkü zaten Tamek, hem üretim altyapısı, hem ürün geliştirme alt yapısı, hem de kendi gelenekleri ile çok önemle "knowhow'a sahip, Bizim gittiğimiz topraklarda ise bu "knowhow'un olmadığını gördük.

Çok popüler deyimle, yüzünüzü Doğu'ya çevirdiğinizde ihtiyacın bu ihtiyacın çok daha elzem olduğunu görüyorsunuz. Biz, bu amaca ulaşmak için önceliklerimizi ya kendi ürün portföyümüze katkıda bulunacak, ya ürün portföyümüzün içinde olmayıp da yeni bir kategoriye bizi yerleştirecek, ya da bize yeni pazar yaratacak şirket satın almalarını planlamaya başladık.

Bunun için de zaten bir tane görüşmeyi tamamladık, sözleşmeleri yapılacak. Ege Serbest Bölgesi'nde dış ticaret alanında uzmanlaşmış yerli bir firmanın yüzde 50'sini satın almak için görüşmeleri tamamladık. Her türlü anlaşma sağlandı. Prosedürel süreç devam ediyor. Şu anda imza aşamasındayız. Bir hafta sonra kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

-"DONDURULMUŞ GIDA ALANINDA BİR FİRMA SATIN ALMAYI GÖRÜŞÜYORUZ"-

Bu firmanın, kimsenin aklına gelmeyecek satış kanallarına satış yapan bir firma olduğunu belirten Yüksel, "O firma, Tamek'in dünyanın her yerinde, her sofrasında bulundurma amacı ile satın alındı" dedi.

Şirket satın alma operasyonuna çok sıcak baktığını söyleyen Yüksel, bir şirketin büyümesinin en önemli unsurlarından birinin şirket satın alma olduğunu düşündüğünü vurguladı.

Yüksel, ikinci bir satın alma görüşmesini ise dondurulmuş gıda sektöründe faaliyet gösteren bir firma ile gerçekleştirdiklerini belirterek, "Dondurulmuş gıda alanında dünyada söz sahibi olmuş bir firma görüşmelerimiz var" dedi. Yüksel, halka açılmayı düşünmediklerini açıkladı. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title