Haberler

Tam Güneş Tutulması Yarın Gerçekleşecek

Güncelleme:

Tam Güneş tutulması, 9 Mart çarşamba günü meydana gelecek.

9 Mart Çarşamba günü gerçekleşecek olan doğa olayı, 2016 yılının ilk Güneş tutulması olacak ve sadece bir defa gerçekleşecek. Tam Güneş tutulması Türkiye saati ile 03.57′de görülebilecek. Türkiye bu doğa olayına maalesef şahit olamayacak fakat hazırlanan illüstrasyon videoları ile izleyebilecek.

PARÇALI TUTULMA OLARAK GÖZLEMLENECEK

Dünya bu tutulmayı ne yazık ki, bazı denizciler dışında tam olarak değil parçalı tutulma olarak gözlemleyecek. Tam Güneş tutulasını Sumatra, Borneo Sulawesi ve Pasifik Okyanusu'ndaki konumlardan görülebilecek. Güney/Doğu Asya, Kuzey/Batı Avustralya, Pasifik ve Hint Okyonusu gibi bölgelerde ise Parçalı Güneş tutulması şeklinde görülecek.

TÜRKİYE'DE 21 HAZİRAN 2020

9 Mart'taki "Tam Güneş tutulması"na şahitlik edemeyecek ülkemiz, 21 Haziran 2020′deki Halkalı Güneş Tutulmasını ise parçalı tutulma olarak izleyebilecek.

TAM GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Ay'ın Güneş'i Dünya'dan disk halinde görünen ışıkyuvarını tümüyle örtmesi ile oluşur. Güneş'in çok parlak olan ışıkyuvarı Ay'ın karanlık gölgesi ile örtülür ve Güneş'in ışıkyuvarından çok daha soluk olan Güneş tacı çıplak gözle görülebilir hale gelir. Tutulmaya ancak tam tutulma zamanında güvenli olarak çıplak gözle bakılabilir. Bu sırada hava, parlak yıldızlar ve gezegenler gözle görülebilecek kadar kararır. Tam tutulma, Dünya yüzeyindeki dar bir koridorda gözlenebilir.



Kaynak: Haberler.com / Dünya

Türkiye Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (10)

CHP,Li:

doga olayi diye bir sey yoktur, , tüm olaylar, yüce yaraticinin emriyle olmaktadir,

40
3
yanıtYanıtla
Prot:

Akp yüzünden güneş tutulmasını bile seyredemiyoruz. . .

15
8
yanıtYanıtla
AdemMobil-IOS:

Yobazlar işi nereye bağlamış siz demeseniz biz deistler bilmeyecekti tüm işler yaratıcının kudretiyle olduğunu. Sizinle bizim farkımız hesaplarımız sonrası yaratanın bunu tam ne zaman yapacağını öngörmemiz. Yani kendi kurallarına Tanrı asla çiğnemez yani mucize diye birşey yoktur doğa kanunu neyse odur

6
6
yanıtYanıtla
kemalist:

yontulmamis dingilsin adem, adini bari degistir, aleks olsun.

yanıt10
yanıt4
Turkish:

Bu her haberin altina ak parti yüzünden yazanlar bizzat akpli. Olayı sulandırıp karşı seçmenleri kendilerince salak yerine koyuyorlar. Yemezler merinoslar.

3
1
yanıtYanıtla
gökhan:

salık olsunBu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın

2
1
yanıtYanıtla
X kare y2:

10 gun icinde dunyanin herhangi bir yerinde 7.0+ deprem olacak.

1
1
yanıtYanıtla
ÇNK:

Güneş tutulmasını partiye ve de depreme bağlayan dünyada tek ülkeyiz hepimiz birer bilim adamıyız bravo hepimize

1
0
yanıtYanıtla
fubar:

tayyip aidatları ödemediği için görülmedi deniyor

yanıt0
yanıt1
polis imdat:

Siyaset yapan gerizekalilar doğa olayı na gereksiz laf yazmayın adam olun konuyu inceleyin yarın bir sınavda önünüze çıkar mal gibi kalırsınız .deprem zaten bekleniyortemkinli olmak gerekli ssaygılar...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title