Haberler

Talihsiz Paraşütçü Yaşadığı Korku Dolu Anları İha'ya Anlattı

Hatay’ın Payas ilçesinde iniş yapmak isterken yüksek gerilim hattında mahsur kalan ve kendisini kurtarmaya gelen helikopterin rüzgar gücüyle yere düşen paraşüt sporcusu, yaşadığı dehşet dolu anları anlattı.

Hatay'ın Payas ilçesinde iniş yapmak isterken yüksek gerilim hattında mahsur kalan ve kendisini kurtarmaya gelen helikopterin rüzgar gücüyle yere düşen paraşüt sporcusu, yaşadığı dehşet dolu anları anlattı.

Helikopterin rüzgar gücüyle yere düşmesinin ardından ayaklarında kırık ve çatlaklar oluşan 23 yaşındaki paraşüt sporcusu Salih Fıstık, başarılı geçen ameliyatının ardından tedavi gördüğü İskenderun İlçe Devlet Hastanesi'nde konuştu.

Kesik gelen şiddetli rüzgarın kendisini yüksek gerilim hattına savurduğunu anlatan Salih Fıstık, "Ben bizim orada yayladan 350-400 metre yükseklikten amcamın oğlu ile birlikte atlamak istedim. Atlarken tek başımaydım. Tam inişe hazırlandığım zaman şiddetli bir şekilde kesik kesik rüzgar geldi. Rüzgar beni direk yüksek gerilim hatlarına savurdu. Bir anda kendimi orada buldum. 3 saat orada kendimi dengelemeye çalıştım düşmemek için. Beni kurtarmak için yardıma gelenler o yüksekliğe yetişemedi. Onun için Adana'dan helikopter gelmesini bekledik. Helikopterin rüzgar etkisiyle savrularak yere düştüm. Kayanın üstüne düşerek kaval kemiğin kırılmasıyla kurtuldum. Başka vücudumun hiçbir yerinde çizik yok" dedi.

Helikopterin kendisini savurmaya başlamasının ardından açtığı yedek paraşüt ile hayatta kaldığını söyleyen Fıstık, "Helikopter beni savurmaya başladığında yedek paraşütümü açtım. O sırada helikopter beni kurtarmaya çalışırken yedek paraşüt beni aşağıya çekmeye başladı. O anları hatırlamıyorum ama son ip kopunca da yere düştüm. Yedek paraşüt olmasaydı şuanda bu durumda olamazdım. Helikopterdekiler beni canla başla kurtarmaya çalıştılar. Yanıma inmeye çalıştılar. Ama rüzgarın etkisiyle ne insanlar aşağıda durabildi ne de ben o ipin üstünde asılı kalabildim. Orası benim yaşadığım yerdi. Son kez etrafa bakar gibi oldum. Bir kurbanlık koyun gibi insanları izledim. Aşağıya bakınca insanları oyun gibi gördüm" şeklinde konuştu.

Paraşüt sporu ile uğraşmaya devam edeceğini kaydeden Salih Fıstık, son olarak "Bu meslek böyle bırakılacak gibi değil. Bir tutku, heves. Herkese tavsiye ederim benim için çok güzel bir hobi" dedi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Payas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title