Haberler

Talat Zurnacı'nın Adı Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde Yaşayacak

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın Merhum Başkanı Talat Zurnacı'nın adının ölümsüzleştirildiği Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin açılışı yapıldı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın Merhum Başkanı Talat Zurnacı'nın adının ölümsüzleştirildiği Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışı yapıldı.

Salihli Talat Zurnacı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde 1 milyon 357 bin TL'ye mal olan 18 derslikli, 2 laboratuvarlı ve 1 çok amaçlı salonu olan Talat Zurnacı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 981 bin TL'ye mal olan 12 derslikli Yılmaz Şehit Hüseyin Arı Ortaokulu açıldı.

Törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İlçe protokolü, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel ve oda üyeleri, merhum Talat Zurnacı'nın eşi Seçil, kızı Elif ve oğlu Halil Zurnacı, sivil toplum temsilcileri, eğitim camiası vatandaşlar katıldı.

Vali Savaş törende yaptığı konuşmada, "Talat Zurnacı beyin kendisi ile tanışma şerefine eremedim, ama Haziran ayında temel atma töreninde değerli eşleri ve çocukları ile sohbet etme olanağımız oldu. Bu esnada kendisini tanıyan ve birlikte çalışan, yaptığı işleri takdir eden kişilerle tanışma imkanım oldu. Onu tanıyamamaktan dolayı hüzünlüyüm ama adına böyle bir okulun yapımı ve böyle bir okulun bahçesinde bulunma mutluluğunu yaşadım. Kendisine tekrardan cenabı haktan rahmet diliyorum. Manisa genelinde 6 bin 900 civarında dersliğimiz mevcut iken şu an itibarı ile 9 bin 500'ün üzerinde dersliğimiz var. Bu da derslik sayısının yüzde 50 arttığını gösterir. Manisa İli genelinde 260 bin öğrencimiz var. Bunun Anadolu'daki küçük pek çok ilin il nüfusundan fazla bir sayıyı teşkil ettiğini düşündüğümüzde yüzde 50'lik derslik artışı çok önemli bir yatırım demektir. Vatandaşımız, başka hiçbir dünya milletinde göremeyeceğimiz bir fedakarlıkla kendi çocuklarının, milli eğitim bakanlığına görev olarak verilmiş olan eğitim kurumlarında daha iyi eğitim görmesi için gönüllü katkı yapıyorlar. Geçen yılki yatırımların yüzde 30'unu kurum ve hayırsever katkısıyla yaptığımız okullar ve eğitim kurumları teşkil ediyor. Eğitime gönül vermiş böyle bir milletin mensubu olmaktan da ayrıca gurur duyuyorum" diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Bu okul, öğrencilerimizin yetişmesini, meslek edinmesini sağlayacağı gibi, eğitim seviyelerini de yükseltecektir. Bu eğitim yuvalarından vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetişecektir. Onlar geleceğimizi inşa edeceklerdir. Eğitimin önünü açmak, öğrencilerimizin sorunlarını gidermek ve onlar için yeni ve daha modern mekanlar açmak zorundayız" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz artık en modern okul binalarında, çağın gerektirdiği araç, gereçleri ile eğitim görmektedir. 1 milyon 357 bin TL'ye mal olan okulun yapımına Zurnacı ailesi 120 bin TL, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ise 380 bin TL katkı sağlamış, yapılan protokol gereği okulun adı Talat Zurnacı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olmuştur. Bu okulumuzda eğitim gören ve görecek olan gençlerimizin insan sevgisi, meslek etiği ve onuru ile, iyi bir sağlık personeli olarak yetişeceklerine inanıyorum" dedi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Başkanı İbrahim Yüksel ise, "Rahmetli Talat Zurnacı Salihli'ye çok katkılar sundu. Ortaklık kültürünü geliştirdi, fabrikalar kurdu, otel kurdu. Kendisinin Salihli için, bizler için, odamız için, ailesi için büyük kayıp olduğunu düşünüyorum. Ticaret ve Sanayi Odamız kurulduğu günden bugüne eğitime sürekli katkılar vermiştir. 1984 yılında rahmetli Başkanımız Ahmet Karaman'ın o dönem hiçbir ilçede olmayan Sekine Evren Anadolu Lisesi'nin kurulmasında çok büyük katkıları olmuştur. Yine 1998 yılında Ali Bülent Öztekin başkanlığı döneminde Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nun tamamını odamız yaptırmıştır. Yine odamız Salihli'de kurulmakta olan fakülteye 625 bin TL gibi bir katkı ile bu yıl bitirilmesi için gerekli desteği vermiştir. Odamız 50 başarılı üniversite öğrencimize de burs vermektedir" dedi.

Merhum Talat Zurnacı'nın oğlu Halil Zurnacı ise, "Ailemiz ve tüm sevenleri adına gerçekten bu durum çok gurur verici. Bu yüzden bütün emek verenlere, bütün çaba gösterenlere çok samimi bir şekilde teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştiren protokol üyeleri okulu gezerek öğrenci ve öğretmenler ile bir süre sohbet etti.

Protokol üyeleri daha sonra Salihli'de yapımı devam eden bazı yatırım inşaatlarını inceledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Tanrıverdi Muzaffer Yurttaş Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title