Haberler

Talaslı Kadınların El Emeği Göz Nuru

Talas Belediyesi Nevin Akyurt Kadın Kültür Merkezinde şiş örgücülüğü ve kurdele nakışı kurslarında bir yıldır eğitim gören 70 kadının, 200 el emeği göz nuru eseri görücüye çıktı.

Kadın Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ve eşi Aynur Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Ayata, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırdaşı, Talas Belediyesi Kadın Kültür Merkezi Başkanı Zübeyde Özgen, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çakır ve çok sayıda kadın katıldı. Kültürümüzün birbirinden güzel ince örneklerinin yer aldığı sergide kadınlar, el emeklerini sergilemenin heyecanını yaşadı.

Sergideki bütün ürünleri eşiyle inceleyen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ortaya çıkan eserlerden etkilendiğini belirterek, "Birçok yılsonu sergisinde bulundum ama en fazla etkilendiğim bu yıl ki oldu" dedi. Başkan Yıldırım, büyük emek gösteren kadınlara teşekkür ederek, "Biz belediyecilikte sosyal ve kültürel belediyecilik algısıyla ciddi çalışmalar yapıyoruz. Birden fazla kadın kültür merkezlerimizde meslek edindirme ya da sosyal hayatı canlandırma, hatta atıl kıymetleri tekrar ev ekonomisine kazandırma noktasında çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar insanı motive edip moral veriyor. Her bir objeye baktığınızda ayrı bir değer, ayrı bir ruh, ayrı bir kıymet. Eserler sevgiyle yoğrulmuş." diye konuştu.

Talas'taki kadın kültür merkezlerinde sadece el emeği ürünlerinin çalışılmadığını belirten Başkan Yıldırım, "Kadın kültür merkezlerimizde eğitimler de veriliyor. Sağlıkla ilgili bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. Toplumun birçok kesimine yönelik çalışmalar yapılıyor. Hanımlarımız evlerinde bir kenarda durmak yerine, hayatın içerisinde canlı ve aktif yer alması ev huzurunu sağlıyor." şeklinde konuştu.

Başkan Yıldırım eğitimden sağlığa, el becerisinden meslek edindirmeye birçok konuda kadınlara kurslar verildiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Her mahallemize bir kadın kültür merkezi açmayı hedefliyoruz. Bu yıl Mevlana Mahallesine bir kadın kültür merkezi yaptık. İnşallah önümüzdeki yıl Bahçelievler Mahallesine de açacağız. Ne kadar çok kadın kültür merkezi açarsak eminim ki bu güzellikler artacak."

Sergiyi gezen AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırdaşı ise, "İnanılmaz. Çok güzel buldum. Burada sabrın sergisini geziyoruz. Gerçekten buradaki ürünler sabırla güzellikle yapılan eserler. Özellikle örgü dalında eğitmenleri ve kursiyerleri tebrik ediyorum. Çok farklı konseptler gördüm. Sergide kültürümüzün renklerle desenlerle yansıması var. Bu kurslar hanımların sosyalleşmesi açısından son derece faydalı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Kadınlara 16 branşta kur verdiklerini anlatan Talas Belediyesi Kadın Kültür Merkezi Başkanı Zübeyde Özgen de, kurslarla ilgili bilgiler verirken, "Yaklaşık 10 aydır arkadaşlarımız bunları yapmak için emek harcadılar. Bütün Talaslı kadınları bu kurslara davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

El emeği sergisini gezenler de ürünleri beğendiklerini ifade ederek, bütün kadınları kurslara katılma çağrısında bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aynur Yıldırım Ak Parti Akyurt Talas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title