Haberler

"Talasemiyle Mücadelede Halkla El Ele" Projesi

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve beraberindeki heyet ''Talasemiyle mücadelede halka el ele’'' projesi kapsamında Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler’i ziyaret etti.

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve beraberindeki heyet "Talasemiyle mücadelede halka el ele'" projesi kapsamında Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler'i ziyaret etti.

Kerimoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, derneğin talasemi ve orak hücre anemi hastalarının sosyal sorunlarına yönelik çalışmalar ile hasta bebek doğumlarının önüne geçmek için kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte tam bir seferberlik halinde çalışma yaptıklarını belirtti.

Talasemi ve orak hücre anemi hastalarının yaşama gözlerini açtıkları andan itibaren ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını ve yaşamlarının daha 3-4'üncü ayında ise sağlık kuruluşlarıyla, hastanelerle tanıştıklarını ifade eden Kerimoğlu, "Yaşamları boyunca ellerinde olmadan zorunlu sebeplerden dolayı hastaneleri tercih etmek zorunda kalan hastalarımız, ciddi anlamda maddi ve manevi sorunlarla yıpranmaktadırlar. Hastalarımız ilgi ve alakaya ihtiyaçları olduğu kadar, her türlü yardımlara da ihtiyaç duymaktadırlar. Siz kıymetli idarecilerimizden ve toplumun her kesiminin bu hastalarımıza sahip çıkmalarını temenni etmekteyiz" diye konuştu.

Kaymakamı Güler de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarının il genelinde önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu kaydetti.

Güler, İl genelinde hasta sayısının oldukça fazla olduğunu, mevcut olan bu hastalığın önüne geçmenin yolunun ise ancak erken yaşlarda eğitim ve bilgilenmeden geçtiğini belirtti.

Ziyaret sonunda HATODER Genel Başkanı Kerimoğlu, Kaymakam Güler'e ziyaretinin anısına plaket verdi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Güler Reyhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title