Haberler

Talasemi Hastası 9 Yaşındaki Rojin'in Yürek Burkan Klibi (1)

DİYARBAKIR Talasemi Derneği Başkanı Sabahattin Demirkıran, 9 yaşındaki talasemi hastası kızı Rojin ve ailesinin diğer fertleriyle birlikte; talasemi hastalığında kan bağışının önemine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla yürek burkan bir klip çekti. Duyguların sel olup aktığı klipte 9 yaşındaki Rojin, doktorunun yazdığı, "Bir damla kan isterim" şiirini okurken, ablası Berivan Demirkıran da yürekleri burkan bir şarkı okuyor.

Talasemi Derneği Başkanı Sabahattin Demirkıran, talasami hastası 9 yaşındaki kızı ve diğer talasemi hastalarına gerekli kan bağışına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla yürekli burkan, izleyenleri gözyaşlarına boğan bir klip çekti. Profesyönel ekipmanların kullanıldığı, okunan şiir ve söylenen türkülerin stüdyoda çekildiği klipte ise Talasemi Derneği Başkanı Samahattin Demirkıran, eşi Aysun, talasemi hastası kızı Rojin ve büyük kızı Berivan rol alıyor.

Diyarbakır Talasemi Derneği Başkanı Sabahattin Demirkıran, talasami hastalarının kan bulmakta çektikleri sorunları dile getirmek amacıyla farkındalık yaratmak için klip çektiğini söyledi. Diyarbakır'da yaklaşık 500 kişinin talasami hastası olduğunu belirten Başkan Demirkıran, bu hastaların 15 günde bir kan almaları gerektiğini, ancak zaman zaman ihtiyaç duyulan kanları bulamadıklarını anlattı. Kızının hastalığını öğrenince talasemiyle tanıştığını belirten baba Demirkıran, 9 yaşındaki kızı Rojin Demirkıran'ın da dernek üyesi hastalarının da kan bulmada büyük zorluk çekmesi üzerine klip çekmeye karar verdiğini kaydetti. Talasemi ve lösemi hastalığına dikkat çekmek, toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla klibi hazırladıklarını kaydeden Başkan Demirkıran, "Ben talasemi hastalığıyla kızım doğunca tanıştım. Uzun ve zorlu süreçlerden geçtik ve ben de böylelikle kızım gibi talasemi hastası olanlara yardım etmek amacıyla dernek başkanı oldum. Türkiye'de en az kan verilen illerin başında Diyarbakır ve Adıyaman geliyor. Bazı politik düşüncelerden kaynaklı vatandaşlar kan vermiyor ama Kızılay bu kanlarla çocukların hayatını kurtarıyor. Kan bulamayınca hastalar da fenalaşıyor. Ben bu kliple insanları kan bağışına davet ediyorum, çocuklar hastalar ölmesin. Yaşamlarını 15 günlük kan tahsisi yaparak devam eden çocuklar var. Bu çocuklar kan bulamayınca ciddi sorunlar yaşıyorlar. Sosyal bir sorumluluk yaratmak istedik. Bizim sadece kan eksikliğimiz var ve bu kanı bulmak zorundayız. Tek tek çocuklarımızı kaybediyoruz, bunun nedeni de kan eksikliği. Bir damla kan, bir hayatı kurtarabilir. Eşim ve diğer çocuklarım da taşıyıcı, ilik nakli dışında tedavisi yok. Nakil olmadığı sürece ömür boyu 15 günde bir kan almak zorundalar. Biz bu klibi sadece Diyarbakır için değil, tüm talasemi hastaları için çektik. Klibe destek vermeleri amacıyla bir çok sanatçıyla görüştüm ancak ciddi paralar talep ettiler. Biz de yaşadığımız sıkıntıları kayıt altına alarak kızımın tedavi anları ve şiir okuduğu, diğer kızımın da türkü seslendirmesiyle bu klipi çektik. İnşallah bütün hastalara katkı olacağına inanıyorum" dedi.

Demirkıran'ın talasemi hastası olan 9 yaşındaki 4'ncü sınıf öğrencisi kızı Rojin Demirkıran, çekilen klipte aynı zamanda kuzeni olan doktoru Umut Karagöz'ün yazdığı, "Bir damla kan isterim" şiiri okudu. Dicle Üniversitesi Hemetoloji servisinde 15 günde bir kan takviyesi alan Rojin Demirkıran, annes Aysun Demirkıran ile birlikte göz yaşlarına boğulduğu görüntüler, duygusal anlara yolaçıyor . Talasemi hastası Rojin, ablası Berivan Demirkıran'ın seslendirdiği türkü eşliğinde okuduğu şiirle, insanları kan bağışına davet ediyor. Duygusal anların yaşandığı klibi izleyen herkesin destek vermesini isteyen küçük Rojin Demirkıran, "Biz hastaneye gidince bazen kan bulamıyoruz ve ben o zaman korkuyorum. Doktor bana, 'o zaman sabret' diyor ama ben de korkuyorum bana bir şey olacak mı? diye. Bu klibi izleyince bize herkesin destek vererek bir damla kan vermesini istiyorum. Ben yaşamak istiyorum, bu yüzden kan bankasına giderek kan verin. Büyüyünce doktor olmak istiyorum, ama bu şekilde giderse doktor olamayacağım" diye konuştu.

Sanatçı Murat Boz ile Hadiseyi çok sevdiğini belirten Rojin Demirkıran, çektikleri klibe özellikle iki sanatçının destek vermesini istedi. Saz çalarak şarkı söyleyen Rojin Demirkıran, "Klibimi tüm sanatçıların izleyerek destek vermesini istiyorum. Ben kan alırken babamın telefonundan Murat Boz ile Hadise'yi dinliyorum ve çok seviyorum onları. Buraya gelerek .esa destek vermelerini istiyorum. Onlar gelmezse bile programlarına giderek onlara saz çalıp şarkı söyleyebilirim. Cuma günü herkes karne almaya gidecek ama ben kan almaya gideceğim. Ne kadar şansızım, yaşamak istiyorum ve bu herkesin elinde; kan bankasına gidip kan vermeleri yeterli olacak ve biz şifa bulacağız" ifadelerini kullandı.

Sosyal paylaşım sitelerinde dün paylaşılan, "Bir damla kan isterim" klibi, 24 saat içerisinde binlerce kişi tarafından izlenerek tıklandı.

Bir damla kan isterim

Yine hüzünlerden bir gece çöküyor Anne Işıklar bir bir yanmaya başladı Yüzüm soldu ellerim buz kesti Geldi yine kan alma zamanım Hemşireler belirir oldu odamda Başlıyor yine canımın acısı

İçimde ki çığlık sesleri feryadıma karışıyor

Kimine bir ay, kimine onbeş gün

dayanmaz oldu bu tatlı kan..

Talasemi hastasıyım ben anne Dermanı başka canlarda saklı bu derdin Deniz kabuğu incisi misalidir İlik nakli denilen bu nimet Elbet onu da bulucam Bu günlerde gelip geçecek

dünümde mutluluk.. Yarınlarımda Umut var çaresizlik çare olacak derdime biliyorum..

Ben de sağlığıma kavuşucam Anne Sen sen yeter ki üzülme Sen yeter ki gözyaşı dökme baba Derdime derman bulamadım

Yarama merhem olamadım

Günler gelip geçiyor

Damarıma kan bulamadım Affet beni güzel annem

Bedenime can bulamadım..

Hastane camından görünüyor umutlar açan çiçekler uçan kelebekler

ve geleceğe koşan çocuklar

Onlara baktıkça dökülür gözünden yaşlar annemin işte o an canımı yakan bin iğne etmez Annemin gözünden dökülen her damla yaş Bazı köşelerde titrer oldu yüreğim hastane koridorları, ağlayan çocuklar çaresiz anne ve babalar Damla damla büyüyen bedenim yorgun yüzüm..

Sessizce konuşan gözlerim var benim

Oysa ben dünümde bıraktım kabuslarımı

Aldım yanıma ümitlerimi ve hayallerimi Talasemi hastasıyım ben baba Taramaya kıyamadığım saçlarım yüzümden düşmeyen gülüşlerim vardı Bulunsun artık

Biliyorum o günlerde gelecek Ben de sağlığıma kavuşacam Hastane köşelerinden, bu acılardan canımı yakan iğnelerden. Ben de kurtulacağım Çaresizlik çare olacak derdime biliyorum ama, bu derdin dermanı başka canlarda saklı

Titrer oldu ellerim

Yorgun düştü bedenim

Sarardı soldu tenim

Bir damla kan isterim

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Murat Boz Rojin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title