Haberler

Talas'ta Kutlu Doğum Coşkusu

Talas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Gecesi'nde peygamber sevdalısı Talaslılar salona akın etti.

Talas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Gecesi'nde peygamber sevdalısı Talaslılar salona akın etti. Efendimizin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 1442 hatim okundu.

Diva Düğün Salonunda düzenlenen geceye İlçe Kaymakamı Sefer Yılmaz, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İlçe Müftüsü Turgut Erhan ve genç yaşlı yüzlerce peygamber sevdalısı katıldı. Gece Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Turgut Erhan, Kutlu Doğum Haftası'nın 2013 yılı ana temasının "Hz. Muhammed (s.a.v) ve insanlık onuru" olduğunu hatırlattı. İlçe Müftüsü Erhan, "Biz doğulu batılı, Arap-Acem, Türk-Kürt, kadın erkek, zengin fakir, şehirli köylü, işçi memur, eğitimli eğitimsiz, kariyerli kariyersiz gibi tüm yapay ayrımları bir tarafa iterek, insanlığı insanlık potasında eritmeyi Hz. Muhammed Mustafa'dan (s.a.v) öğrendik. İnsan onuruna saygı duyulması gerektiğini, bir hak ve görev olarak peygamber efendimiz bize öğretmiştir." şeklinde konuştu.

Kutlu doğumla ilgili sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 2 yıldır ilçe müftülüğü ile birlikte Kutlu Doğum Haftası programını düzenlediklerini söyledi. Başkan Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl bir konuyu işlemesinin takdirlerin çok ötesinde olduğunu kaydederek, "İnsan onuru veya O'nuru anlamaya çalışacağız." dedi. O nurun, peygamber efendimizin nuru olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, "O'nu anlayamazsak, gösterdiği yolu göremezsek dünyaya niçin geldiğimizi de anlayamayız. Peygamber efendimizin hayatı elbette bizler için örnek hayat olmalı. O'nu Talaslı Yaman Dede'nin sözlerinden daha çok anlamaya çalışmalıyız. Sadece Yaman Dede'den değil, Somuncu Baba'dan, Seyyid Burhaneddin Hazretleri'nden, Bülbül Hafız'dan, Cemil Baba'dan, Sadıka Ana'dan, bu topraklarda yaşayan Buharalı Hoca'dan Karabey Hafız'dan ve Halef Hoca'dan anlamamız lazım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından imamlardan oluşan koro birbirinden güzel ilahileri seslendirdi. İlahileri dinleyen bazı vatandaşlar cep telefonlarına kaydederken, bazıları da eşlik etti. Vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı konser büyük alkış aldı.

Gecede, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Lütfullah Cebeci peygamber efendimizin hayatı konulu konferans verirken, program ilçe genelindeki cami ve Kuran kurslarında peygamberimiz adına okunan 1442 hatmin duasıyla sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rifat Yıldırım Bülent Ersoy Yaman Dede Talas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title