Haberler

Talas'ta Ekmek İsrafı Anlatıldı

Talas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı geri dönüşüm hizmetleri ve Hikmet-Hüseyin Erdener Anaokulu işbirliğiyle düzenlenen programda çevreci anne tarifi yapılarak ekmek israfının önüne geçilmesi anlatıldı.

Talas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı geri dönüşüm hizmetleri ve Hikmet-Hüseyin Erdener Anaokulu işbirliğiyle düzenlenen programda çevreci anne tarifi yapılarak ekmek israfının önüne geçilmesi anlatıldı.

Ekmek israfının önüne geçilmesi ve fazla ekmeğin evlerde geri kazandırılması amacıyla düzenlenen programa Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, anaokulu öğrencileri ve veliler katıldı. Seminerde bir sunum yapan Toprak Mahsulleri Ofisi'nde Ziraat Mühendisi olarak görevli Gözde Sınıkçı, özellikle annelere evdeki fazla ekmeği çeşitli şekillerde değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak geri dönüşümü sağlamalarını istedi.

Programda konuşan Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, tasarruflu bir dünyada yaşamaya devam etmek için çocuklara küçük yaşta geri dönüşüm bilincini aşılamaya çalışan Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'na teşekkür etti.

Tasarrufu özendirmek için çalışmalarının başında geri dönüşüm hizmetlerine büyük önem verdiklerini belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ev ve işyerlerine dağıtılan poşetlerle toplanan geri dönüşüm malzemelerini tekrar ekonomiye kazandırdıklarını söyledi. Ekmek israfını önlemek ve geri kazanılması için büyüklerin küçüklere örnek olması gerektiğini belirten Başkan Palancıoğlu, "Benim dedemin ekmek karnesi hala duruyor. Bu ülke çok badireler atlatmış. Benim çocuklarım dahil yeni nesil yokluk nedir bilmiyor. Evde yemeğin, ekmeğin yarısı yenmiyor. Bunları çocuklarımıza iyi anlatmamız örnek olmamız gerekiyor. Çocuklar gerçekten kaile alınmaktan değer verilmekten anlıyor. Çocukları kaile aldığınızda önem verdiğinizde birçok şeyi başarabiliyorlar. Biz anaokullarında geri dönüşümde başarıyı çocukların sayesinde başardık. Çocuk anaokulunda aldığı geri dönüşüm bilgisini evde anneye, babaya anlatıyor. Çocuklarımızı değiştirir ve iyi yönde eğitim verirsek onları çok iyi bir gelecek bekliyor. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

Minik anaokulu öğrencilerinin geri dönüşüme katkı sağlamak için söyledikleri şarkılar ve gösterileriyle verdikleri mesajlar ise oldukça anlamlı idi. Anaokulu velilerinin bayat ekmeklerden yaptıkları 10 çeşit yemek ve tatlı ise davetlilere ikram edildi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ekmek israfını önlemek ve geri dönüşüme kazandırmak için katılımcılara kitap ve broşürlerden oluşan yayınları hediye etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Toprak Mahsulleri Ofisi Aydoğan Talas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title