Haberler

Talas'ta 10. Çalıçukur Yayla Şenliği Düzenlendi

Kayseri'nin Talas İlçesinin Başakpınar Mahallesi'nin Çalıçukur Yaylası'nda, 10

Kayseri'nin Talas ilçesinin Başakpınar Mahallesi'nin Çalıçukur Yaylası'nda, 10. Çalıçukur Yayla Şenliği düzenlendi.

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte konuşan Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, birlik beraberlik içinde bu kültürün yaşatılması gerektiğini söyledi.

Yayla şenliklerinin önemine değinen Yıldırım, gelecek nesillere bırakabilecek en büyük mirasın kültürü genç nesillere aktarabilmek olduğunu belirtti.

Talas Kaymakamı Salih Bıçak ise konuşmasında yayla şenliğinde vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğunu memnuniyeti ifade etti.

Şenlikte, 65 yaş ve üzerindeki kişilerin oluşturduğu Başakpınar Halayı Ekibi'nin oynadığı halay, katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. Kayseri İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın da ekiple birlikte halay çekti. Şenliğe katılan yerel sanatçılar, söyledikleri şarkılar ile şenliğe renk kattı.

Şenliğe, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, Kayseri İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan, şenlik alanına, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Tokgöz, Kayseri Emniyet Müdürü Aydın, Talas Kaymakamı Bıçak ve Talas Belediye Başkanı Yıldırım tarafından fidan dikildi.

(DK-İK-ZB-ÜNS) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title