Haberler

Talas Nostaljik Fayton Turlarına Hazır

Zengin tarihi dokusunu turizme kazandırma çalışmaları devam eden Talas Belediyesinin, ilçenin tanıtımına yönelik nostaljik fayton turları başlıyor.

Zengin tarihi dokusunu turizme kazandırma çalışmaları devam eden Talas Belediyesinin, ilçenin tanıtımına yönelik nostaljik fayton turları başlıyor. İki farklı güzergahla Talas'ı gezen turistler faytonlarla tarihi yeniden yaşayacak.

İlçedeki tarihi yapıları restore etmesiyle dikkat çeken Talas Belediyesi, bir yandan bunları turizme kazandırırken diğer yandan da tanıtım çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmak isteyen belediyede, 6 aylık eğitimleri tamamlanan 7 Haflinger cinsi at ve Victoria ile Vis a Vis model 4 faytonla kültür turlarının hazırlıkları tamamlandı. İki farklı güzergahta gerçekleşecek fayton turlarında misafirler dilerlerse 1,5 veya 2,5 kilometrelik parkuru tercih edebilecek.

Faytonlarla ilk turu gerçekleştiren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Seçim vaatlerimizin birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." diyerek uzun uğraşların sonucunda bugüne gelindiğini söyledi.

Başkan Palancıoğlu, nostalji faytonların Kayseri'ye renk katacağını belirterek, "Burada en büyük mutluluğu yeni evlenen çiftlerin yaşayacağını düşünüyorum. Sadece Talas'a değil, Kayseri'ye renk katacak bir uygulama olacak. Şehre gelen misafirlerimize kaliteli unutulmaz bir hizmet sunacağız. Raylı sistemle Talas'a gelenler, son durakta indikten sonra hemen yanı başlarındaki faytonlarımıza binebilecekler." diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, "Biz bu uygulamayla insanlarımızın nostalji yaşayarak biraz gülümsemelerini ve tarihi Talas'ın mahallelerini eskiden olduğu gibi gezmelerini istiyoruz. Talas şuanda kafeteryaları, restoranları, sosyal hayatı ve kültürel çalışmalarıyla çok önemli bir konuma geldi. Buna benzer çalışmalarımız devam edecek. Nostalji seven herkesi Talas'a bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Palancıoğlu, faytonların 20 Haziran Pazartesi gününden itibaren hizmet vereceğini anlatarak, sıra beklemek istemeyenlerin 0534 350 50 12 nolu telefondan rezervasyon yapabileceklerini sözlerine ekledi.

En fazla 4 kişinin binebileceği fayton turlarının hafta içi 10.00-20.00, hafta sonu 10.00-21.00 saatleri arasında hizmet vereceği belirtildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title