Haberler

Talas Belediyesi Yaban Hayatı Unutmadı

Talas Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, soğuk ve karın etkisini artırdığı şu günlerde dışarıda kalan kuşlar ve yaban hayvanların açlıktan telef olmaması için ilçe çevresine yiyecek bıraktı.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ilçe genelinde ve özellikle Ali Dağı ve çevresine yemlikler yerleştirdiklerini belirterek, tahıl, sakatat ve benzeri yiyeceklerle yabani hayvanların aç bırakılmadığını söyledi.

Başkan Yıldırım, 5 yıl önce özellikle Ali Dağı'ndan başlamak üzere yaygınlaştırdıkları kuş yemliklerini sürekli dolu tuttuklarını ifade ederken, yaban hayvanlarını da unutmadıklarını kaydetti. Karın yağması ve doğanın beyaz örtüyle bürünmesinin özellikle yabani kuşları aç bıraktığını anlatan Başkan Yıldırım, "Doğaya yerleştirdiğimiz yemlikler ve bıraktığımız yiyeceklerle bu sorunu giderdik" dedi.

Başkan Yıldırım, "Doğal hayatımızın vazgeçilmezi kuşlarımız için hazırladığımız yemlikler, insana, doğaya ve çevremize verdiğimiz hassasiyetin bir göstergesidir. Özellikle kış aylarında yiyecek bulamayan kuşların beslenmeleri için atölyemizde özel olarak imal ettiğimiz yemlikleri Ali Dağı'nın çeşitli noktalarına 5 yıl önce yerleştirmiştik. Görünümleri itibariyle doğal dokuyu bozmayan kuş yemlikleri, ekiplerimiz tarafından sürekli takip edilerek tahılla dolduruluyor. Başlattığımız örnek uygulama ile, düzenli ve belirli yerlere koyduğumuz yemliklerle, kanatlı hayvanların kışın karla kaplı doğal ortamlarında minik karınlarını doyurmak istedik. Ayrıca parklarımıza yerleştirdiğimiz yemliklere ekiplerimiz kuş ve sokak hayvanları için çeşitli gıda maddeleri koymakta. Parklarımıza yerleştirdiğimiz yemliklere vatandaşlarımızın özellikle de çocuklarımızın hayvan sevgilerini daha da artırmaları açısından sokak hayvanları ve kuşların yiyebilecekleri gıdalardan koymalarını istiyoruz. Çünkü doğa'ya ve canlılara sahip çıkmak hepimizin görevi" diye konuştu.

Ali Dağı'nın birçok kuş ve canlı hayvanın barındığı nadide bir doğal merkez olduğunu belirten Yıldırım, bitki örtüsünün üzerinde yaşayan canlılarıyla birlikte çevrenin korunmasının önemine dikkat çekti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rifat Yıldırım Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title