Haberler

Talas Belediyesi'nden Personele Yangın Eğitimi

Personele yönelik hizmet içi eğitimlere önem veren Talas Belediyesi, çalışanlarına yangın konusunda eğitim verdi.

Personele yönelik hizmet içi eğitimlere önem veren Talas Belediyesi, çalışanlarına yangın konusunda eğitim verdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim ve Halkla İlişkiler Amiri Yasin Öz tarafından Meclis Salonu'nda verilen Yangın Güvenlik Önlemleri Eğitimi'ne birim müdürleri ve çalışanlar katıldı. Yasin Öz, 'Küçük İhmaller İçin Büyük Bedeller Ödemeyin' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, insanın yaşadığı süre boyunca afetlerle karşılaşabileceğini ve bunun için önlemler alması gerektiğini söyledi. Yangın ve afet gibi olayların yeri, zamanı ve süresi belli olmadan herkesin başına gelebileceğine dikkat çeken Öz, "Eğer önceden bir hazırlığımız yoksa afetlerle karşılaştığımızda can ve mal kaybı maksimum seviyelerde olur" diyerek uyarılarda bulundu. Öz, kimsenin alınmayan tedbirler yüzünden sevdiklerini kaybetmeyi istemeyeceğini vurgulayarak, "Bu yüzden bizler toplumda afet bilincini oluşturabilmek, yangın konusunda gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak için eğitimler düzenliyoruz. Kayseri'de kamu kurumlarında, okullarda, işyerlerinde her yıl ortalama 50 bin kişiye yangın eğitimi veriyoruz" ifadelerini kullandı. Geçen yıl Kayseri'de binin üzerinde yangın meydana geldiğini ve bu yangınlarda 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini anlatan Öz, "Bu eğitimdeki amacımız yangınla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini öğretebilmek. Yangınlarda yapacağınız yanlış bir hareket yangının daha da büyümesine sebebiyet verir. Yangının büyümesi demek can ve mal kayıplarının da doğru orantıda artması demek. Yanmanın nasıl meydana geldiğini, söndürme maddelerini, alınması gereken tedbirleri, hangi tip yangında hangi söndürme maddesinin kullanılması gerektiğini ve portatif söndürücülerin nasıl kullanıldığını öğreteceğiz" dedi. Teorik bilginin ardından personel belediye meydanında bulunan eğitim aracında ocak, televizyon gibi ev içinde meydana gelebilecek yangınları uygulamalı olarak söndürdü.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, personele ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim verdiklerini ifade ederek, "Gerek duyulan her konuda eğitim düzenleyip çalışanlarımızın daha nitelikli olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu tip eğitimlerimiz devam edecek" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Talas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title