Haberler

Talas Belediyesi Kursiyerlerinin Mezuniyet Heyecanı

Talas Belediyesi Fatma Bacı ve Baciyan i Rum Kadın Kültür Merkezi’nde düzenlenen kurslara katılan kadınlara sertifikaları verildi.

Talas Belediyesi Fatma Bacı ve Baciyan-i Rum Kadın Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurslara katılan kadınlara sertifikaları verildi.

Kültür merkezinde düzenlenen törende, aşçılık, okuma-yazma ve İngilizce kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu tarafından verildi.

Palancıoğlu, burada yaptığı konuşmada, nisan ayında temeli atılacak kapalı çocuk oyun parkı ve kadın kültür merkezinin, Türkiye'nin nadir örneklerinden biri olacağını belirtti.

Projenin Atatürk Bulvarı üzerinde uygulanacağını ifade eden Palancıoğlu, şöyle devam etti:

"Kültür merkezinin alt katı kadınlara ayrılacak. Üst katında isi çocuk oyun alanı olacak. Hem jimnastik yapılacak hem de toplantı, kına geceleri ve organizasyonlar yapılacak.  Merkezimizde bir de mutfak olacak ve yemek gibi organizasyonları yapabileceksiniz. 250 metrekare bir alanın üst katı kapalı çocuk oyun merkezi olacak. Kadınlar kursta eğitim alırken çocukları da profesyonel bakıcılar eşliğinde eğlenerek oynayacaklar. Burası kreş gibi bir yer olacak. İnşallah nisan ayında temelini atıp yaza açılışını yapacağız. Beğeni üzerine eksiklerimizi telafi ederek tüm Talas'ta kadınlar ve çocuklar için bu imkanı sağlayacağız. Bu proje Türkiye'de nadir örneklerden bir tanesi olacak."

Fatma Bacı ve Baciyan-i Rum Kadın Kültür Merkezi'nde kadınların birlik ve beraberlik içerisinde eğitim aldığını söyleyen Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Kadınlar burada bir çok sorununu çözmüş ve eğitimlerini tamamlamış. Bizim temel prensibimiz zaten okumak, öğrenmek kendini geliştirmek ve bu sayede aileye çok önemli katkılar sağlamak. Ülkenin kalkınıp gelişmesi için bireysel kalkınma çok önemli.  İnşallah yakın zamanda KAYMEK'i de Talas'ta açacağız. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile kadınlara yönelik çalışmalarımız artacak." - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Fatma Bacı Türkiye Talas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title