Haberler

Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu, "Birlik ve Beraberliğimiz İçin Bu Kutlama Törenleri Önemli"

Talas Belediyesi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.

Talas Belediyesi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.

Programda Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Okutmanı Ahmet Nedim Kilci'nin Çanakkale anlatımı ve Halk Müziği sanatçısı Ersin Çimen'in Çanakkale türküleri dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Anma töreni belediye meydanında şanlı Türk bayrağının açılması ve mehter marşıyla başladıktan sonra belediye Konferans Salonu'nda yapılan anlatım ile Çanakkale tiyatrosu ve türküleriyle devam etti. Programa Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gürbüz, AK Parti Talas İlçe Başkanı Ragıp Dost ve çok sayıda davetli katıldı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümünü saygı ve minnetle andıklarını söyleyen Başkan Mustafa Palancıoğlu, "Rabbim bir daha bu tür sıkıntılar göstermesin. Birlik ve beraberlik için bu kutlama törenleri önemli. Rabbim bize bir daha Kurtuluş Savaşı gibi, Çanakkale Savaşı gibi ve en son yaşadığımız 15 Temmuz gibi sıkıntılar yaşatmasın. Rabbim bu milleti Lazıyla, Çerkeziyle, Türküyle, Kürdüyle, Sünnisiyle birlik beraberlik içerisinde devam ettirsin inşallah. Bizlere böyle bir zaferin gururunu yaşatan şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Allah göz yaşı kuruyanlardan, kalbi sertleşenlerden eylemesin." dedi.

Çanakkale'yi yaşayarak duygu yüklü dinleyicilere aktaran Ahmet Nedim Kilci'ye teşekkür eden Başkan Palancıoğlu şunları söyledi: "Ahmet Nedim Hocamıza ve Ersin Çimen'e teşekkür ederim. Hakikaten insanların kalbine ve ruhuna dokunan bir şekilde Çanakkale'yi bizlere aktardılar. Gençlerimizin bu tür zaferleri anma programları ile hatırlaması çok önemli. Geçen sene de bu tür programlarımızı yapmıştık. Vatandaşlarımız salonu hınca hınç doldurdu. Duygu yüklü anlam dolu bir program geçti. Ahmet Nedim Hocam Kayseri için değil, Türkiye için büyük bir değer. Çanakkale'yi yaşayarak bizlere aktarıyor. Ayrıca geçen hafta yaptığımız İstaklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında da dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

Mehmetçiğin vurulduğu gün değil unutulduğu gün öldüğünü hatırlatan Tarih Bölümü Okutmanı Ahmet Nedim Kilci, "Milli ve manevi değerlerine her zaman sahip çıkan Kayseri halkının Talas Belediyesinde yaptığımız bu etkinliğine herkesin talep göstermesi çok iyi. Bütün çabamız ahde vefa adına şehitlerimize. Artık Mehmetçiklerimizi anmayı bırakalım. Bu tür programlarda bu vatan için neler yaptıklarına, kanını, canını ve göz yaşını dökenlerin bu vatan için neler verdiklerini anlamaya bakalım. Unutmayalım ki bir Mehmetçik o tertemiz alnından vurulduğu gün değil, unutulduğu gün ölür. Mehmetçiklerimize hak ettiği değeri verelim. ve tüm yaptıklarını bu vatan için neler çektiklerini gelecek nesillere aktaralım." diye konuştu.

"Benim en büyük sevdam Çanakkale" diyen Kilci, "Gençlerimize vatan sevgisi ve milli şuurun aşılanması için Çanakkale'ye götürülmesi ve oranın hakkıyla ziyaret ettirilmesi lazım. Belediyemiz milli bilinçli turların yapılmasında bize destek verdi. Bu noktada başta Başkanımız olmak üzere Talas Belediyesine çok teşekkür ediyorum." diye ifade etti.

Program sonunda geçtiğimiz hafta İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü dolayısıyla okullar arası yapılan "İstiklal Marşı Okuma Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışma sonucunda Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi'nden Mustafa Yiğit Damar 1'inci, Halide Nusret Zorlutuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Havva Nur Ölçü 2'nci, Talas Anadolu Lisesin'den Kübra Güney ise 3'üncü oldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ersin Çimen Çanakkale Talas Yerel Haberler

title