Haberler

Talabani'nin Partisinden Türkiye'de Seçim İçin 10 Heyet

Irak'taki Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Türkiye'deki 7 Hazian seçimleri için 10 ayrı heyet gönderdi. KYB Milletvekili Ferhat Şengavi başkanlığında bir heyet, Van'a gelerek HDP seçim bürosunu ziyaret etti. Şengavi, HDP'nin çok dürüst bir siyaset yaptığını, doğru bir yol izlediğini belirterek "Tüm mazlum halklar HDP'yi destekliyor ve barajı geçmesi için bir mücadele veriyor. HDP'nin yükselişini destekliyoruz" dedi.

Kuzey Irak'tan karayoluyla Van'a gelen Ferhat Şengavi ve bareberindeki 7 kişilik heyeti HDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve HDP Van Milletvekili adayı Lezgin Botan karşıladı. Seçim bürosunu ziyaret eden Şengavi, HDP'nin yükşelişini gördüklerini bu partinin Türkiye'de barajı aştığını öne sürdü. Türkiye'de barışın sağlanmasının tüm halkların yararına olacağını belirten Şengavi, şöyle konuştu:

"Demokrasi bütün dertlerin dermanıdır. Hiçbir ülke demokrasi ve barışın iyi olmadığını söyleyemez. Tüm mazlum halklar HDP'yi destekliyor ve barajı geçmesi için bir mücadele veriyor. HDP'nin yükselişini destekliyoruz. Kürt halkının birlik ve beraberliği önemlidir. Kürt halkı barış, kardeşlik ve özgürlük istiyor. 7 Haziran seçimlerinde HDP'yi tüm halklar desteklemelidir. 10 grup halinde Türkiye'ye geldik. Biz seçime kadar Van'da kalacağız."

Konuşmaların ardından HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, KYB Milletvekili ve beraberindeki heyete HDP rozeti taktı.

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celal Talabani Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title