Haberler

Taksit Yasağı Genişletiliyor

Güncelleme:

BDDK, taksit yasağını aşmak için kullanılan 'hediye çeki' satışlarına da taksit yasağı getirdi.

Kredi kartı taksit sınırlamasında kapsam genişliyor. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartında taksidi sınırlayan düzenlemenin kapsamını genişletecek taslağı yayımladı.

Değişiklikle, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulaması kısıtına, "Hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz" hükmü eklenecek. 

KURUMSAL KREDİ KARTLAR KAPSAM DIŞINDA

Taslağa göre, kurumsal kredi kartları bu değişikliğin dışında tutulacak. 

Kredi kartlarında taksit sayısını sınırlayan yönetmelik 1 Şubat'ta yürürlüğe girmişti. Taksit sınırlaması olan sektörlerde, sınırlamanın etkilerinin azaltılması için yeni satış yöntemleri devreye sokulmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

AYLİNayefe.2820@hotmail.com:

DAHA BAKALIM BDDK NELER ÇIKARTACAK BİZİ BATIRDI TEBRİK EDERİM OLAN HEP GARİBANA OLSUN BDDK HERKESTEN BOL BOL BEDDUA ALDI

13
6
yanıtYanıtla
muratmurataslan_x@hotmail.com:

sağol bddk sayende iş yapamıyoruz artık.böyle giderse işimizden olacağız.

10
2
yanıtYanıtla
BDDK NIN AMACIsenayaksoy-212@hotmail.com:

BDDK NIN AMACI DAR VE SABİT GELİRLİ İNSANLARI İHTİYAÇ KREDİSİ ÇEKMEYE ZORLAMAK BU SAYEDE BANKALARIN FAİZ GELİRİNİ ARTIRMAKTIR AYRICA ALIŞVERİŞLERDE TAKSİT SINIRLAMASI GETİREREK DÜŞÜK GELİRLİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMASINA ENGEL OLARAK HEM MAHRUM BIRAKMAK HEM DE SEN ONU ALMAYA LAYIK DEĞİLSİN DİYEREK KENDİSİNİ ALT TABAKADA GÖRMESİNİ SAĞLAYARAK ZENGİN VE FAKİR ARASINDAKİ VAR OLAN UÇURUMUN DAHA DA ARTMASINI HEDEFLEMEKTEDİR 2002 ÖNCESİNDE HER GÜN ZAM HABERİYLE UYANIRKEN ŞİMDİ HERŞEYE GİZLİ ZAM YAPILARAK GÖZ BOYAMA TAKTİĞİ UYGULANMAKTADIR UYKUDA OLANLARIN UYANMASI DİLEĞİYLE...

6
3
yanıtYanıtla
emreemreaytac55@mynet.com:

bence yapılanlar doğru. millet boş yere harcamaya iyice alışmıştı. esnaf için biraz sıkıntılı bir dönem olacak ama vatandaşın işine yarayacak. örneğin vatandaş bir tlf alıyor 1000-1500 e ama onun taksidi bitmeden yeni model çıkıyor bu sefer elindekini düşük fiyata satıp onu alıyordu. borç azalmayıp sürekli artıyordu. taksitler üst üste binip duruyordu. ondan sonra vatandaşların ağlaması bi türlü bitmiyor. 'GEÇİNEMİYORUUUMMM' aylık gelirinin 2-3 katı kredi kartı harcaması yaparsan bi süre sonra asgarilerini ödemekte yetmeyecek ve borç katlanarak gidecektir. millet kart limitinin yüksek olmasını bişey zannediyor. 'benim kartların limiti 10 bin-20bin-30bin' ama gelirine baksan belkide asgari ücret. buna zorakide olsa devletin dur demesi gerekliydi.

4
4
yanıtYanıtla
aras berkdesert_eagle00@hotmail.com:

Yasak koyacaklarına dar gelirli ve krdi kartı sahibi vatandaşların kredi kart limitlerine düzenleme olsa daha mantıklı olmaz mı.? Ne bileyim şimdi Cem Yılmaz kredi kartına otomobil almak istese alamayacak. Bu Cem Yılmaza haksızlık değil mi?

yanıt0
yanıt0
Ahmetdsds@hotmail.com:

Bazı insanların gerçekten kredi kartını bilinçsiz kullanıp kendilerini zora sokması bir gerçek fakat böyle yasaklarla da bir yere varılamayacığı diğer bir gerçek.

5
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title